Bankroty v módnom biznise: Ďalšia značka na Slovensku krachuje

  • Populárna značka detského oblečenia zo zahraničia prichádza o výhradného slovenského distribútora.
  • Firma má dlhy a hrozí jej konkurz.
  • Bankroty pochovali viaceré slovenské obchody s módou.
Off topic Značka Coccodrillo má na Slovensku problémy
Značka Coccodrillo má na Slovensku problémy. Zdroj: shutterstock.com/Bokeh Blur Background

Firma, ktorá na Slovensko priniesla známu módnu značku, čelí konkurzu. Výhradný distribútor oblečenia od populárneho výrobcu krachuje. Ak sa spoločnosti nepodarí bankrot odvrátiť, zo slovenských predajní vymizne ďalšia odevná značka. Na tému upozornil portál Index.

Módna značka má na Slovenku problémy

Coccodrillo patrí medzi obľúbené značky detského módneho oblečenia. Na slovenskom trhu ju dlhé roky ponúkala spoločnosť Tajpex, ktorá jej produkty distribuovala do obchodov po celom Slovenku.

Coccodrillo je súčasťou poľskej skupiny CDLR a práve tá požiadala o vyhlásenie konkurzu na výhradného slovenského distribútora – Tajpex. Súd už požiadal Tajpex, aby predložil súpis svojich záväzkov a majetku a následne rozhodne o vyhlásení konkurzu.

Podľa informácií na Finstate je Tajpex posledné roky v mínuse. Rok 2023 spoločnosť ukončila so stratou vo výške 15-tisíc eur. Jej tržby sa prepadli z 500 na 169-tisíc eur.

Tajpex má pozdĺžnosti voči štátu. Nedoplatky voči firme eviduje Finančná správa, Sociálna aj zdravotná poisťovňa.

Slováci môžu nakupovať v poľskom eshope

Slovenský eshop Coccodrillo už nefunguje. Slováci si populárnu značku detského oblečenia môžu kúpiť priamo od Poliakov cez coccodrillo.eu.

Bankroty v biznise s módou

Známy predajca značkového oblečenia, spoločnosť Denim Retail, taktiež skončila v konkurze. Firma ponúkala v slovenských nákupných centrách luxusné svetové značky ako Tommy Hilfiger, Tommy Jeans, G-Star, Diesel alebo Levis.

Denim Retail počas svojho úspešného obdobia dosahoval tržby v hodnote miliónov eur ročne. Po tom, čo prišla pandémia a brány obchodov zostali zatvorené, spoločnosť upadla do straty.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah
Finančné rozdielové zmluvy sú zložité nástroje a sú spojené s vysokým rizikom rýchlych finančných strát v dôsledku pákového efektu. Na 76 % účtov retailových investorov dochádza k finančným stratám pri obchodovaní s finančnými rozdielovými zmluvami u tohto poskytovateľa. Mali by ste zvážiť, či chápete, ako finančné rozdielové zmluvy fungujú, a či si môžete dovoliť podstúpiť vysoké riziko, že utrpíte finančné straty.
Späť
Strana 1/2Ďalej
Autor:
Nikola Litvinová
Nikola Litvinová

Vyštudovala odbor financie a intenzívne sa venuje investovaniu. Analytickým okom sleduje svetové aj domáce ekonomické dianie. Zaujíma sa nie len o kryptomeny, ale rovnako aj o tradičné finančné trhy. Baví ju vytvárať pútavý obsah, ktorý prináša čitateľom skutočnú hodnotu.