Obľúbený predajca sťahuje z pultov nebezpečný produkt. Doma ho majú mnohí Slováci

  • Stiahnutie z trhu sa týka siedmich konkrétnych modelov ochranných heliem.
  • Zákazníci môžu priniesť helmu do ktorejkoľvek predajne Decathlon, kde im bude vrátená plná suma.
  • Plastový komponent v zadnej časti helmy vykazuje známky možného zlyhania.
Novinky Decathlon sťahuje z predaja nebezpečný produkt
Decathlon sťahuje z predaja nebezpečný produkt. Zdroj: Shutterstock.com/Toni Genes, tomeqs

Obľúbený predajca športového vybavenia Decathlon oznámil prostredníctvom Slovenskej obchodnej inšpekcie závažné bezpečnostné riziko týkajúce sa niektorých modelov cyklistických heliem.

Problém sa týka konkrétne modelov EXPL500 a ST500, pri ktorých sa zistilo, že nespĺňajú požadované bezpečnostné štandardy. Upozorňuje na to Slovenská obchodná inšpekcia.

Nebezpečný nedostatok

„Identifikovali sme potenciálne nebezpečný nedostatok v konštrukcii prilby,” uvádza spoločnosť vo svojom bezpečnostnom upozornení.

„Plastový komponent v zadnej časti helmy, ktorý je zodpovedný za uchytenie podbradného remienka, vykazuje známky možného zlyhania. V prípade jeho zlomenia by prilba pri náraze nemusela zostať na hlave jazdca, čím by stratila svoj základný ochranný účel.”

Stiahnutie z trhu sa týka siedmich konkrétnych modelov heliem, vrátane rôznych farebných prevedení a veľkostí. Ide o prilby na horskú cyklistiku ST 500 v modrej farbe (veľkosti S a M), EXPL 500 v pastelovej modrej (veľkosti S a M), EXPL 500 v zelenej farbe (veľkosť M) a model EXPL 500 All Seasons v modrom prevedení (veľkosti L a M).

Spoločnosť Decathlon vyzýva všetkých zákazníkov, ktorí si zakúpili niektorý z uvedených modelov, aby helmu okamžite prestali používať.

Zákazníci môžu priniesť helmu do ktorejkoľvek predajne Decathlon, kde im bude vrátená plná suma. Pri reklamácii sa odporúča predložiť doklad o kúpe alebo zákaznícku kartu, nie je to však podmienkou.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah
Finančné rozdielové zmluvy sú zložité nástroje a sú spojené s vysokým rizikom rýchlych finančných strát v dôsledku pákového efektu. Na 76 % účtov retailových investorov dochádza k finančným stratám pri obchodovaní s finančnými rozdielovými zmluvami u tohto poskytovateľa. Mali by ste zvážiť, či chápete, ako finančné rozdielové zmluvy fungujú, a či si môžete dovoliť podstúpiť vysoké riziko, že utrpíte finančné straty.

Kto musí nosiť helmy?

Späť
Strana 1/2Ďalej
Autor:
Karina Daráková
Karina Daráková

Karina Daráková pochádza spod Tatier a vyštudovala žurnalistiku na Univerzite Konštantína Filozofa v Nitre. V minulosti pôsobila v Novom Čase a na pozícii vedúcej domáceho spravodajstva v Startitup. V Kryptomagazine sa venuje ekonomickým a realitným témam.