Populárny slovenský festival končí. Organizátori prezradili, čo pripravujú

  • Topfest končí kvôli poškodeniu mena a finančným stratám.
  • Minulý rok sa konali dve podujatia pod rovnakým názvom, tento rok žiadne.
  • Organizátori podporia nový rockový festival predajom svojej stránky.
Novinky Populárny slovenský festival končí
Populárny slovenský festival končí. Zdroj: Shutterstock.com/Artie Medvedev, Lazy_Bear
BitmarketsBitmarkets

Známy slovenský festival Topfest sa po štvrťstoročí existencie lúči s fanúšikmi. Organizátori oznámili toto ťažké rozhodnutie po dlhom zvažovaní a prehodnocovaní situácie. Hlavným dôvodom sú udalosti z posledných dvoch rokov, ktoré podľa ich slov spôsobili nenapraviteľné škody.

Na oficiálnej stránke Topfestu na sociálnej sieti Facebook sa uvádza: „Pán Kollár po odcudzení a nelegálnom užívaní značky napáchal nenapraviteľné škody. Spôsobil poškodenie mena, ktoré sme budovali 25 rokov a to nielen doma, ale aj v zahraničí. Čaká nás ešte niekoľko súdnych sporov, ktoré nás budú stáť mnoho úsilia a financií.”

Kontroverzný minulý rok

Fanúšikovia si iste pamätajú, že minulý rok sa konali dve rôzne podujatia pod rovnakým názvom Topfest – jedno na Zelenej vode a druhé na letisku Abrahám. Tento rok sa však neuskutočnilo ani jedno z nich. Organizátori považujú ukončenie festivalu za jediné rozumné riešenie v súčasnej situácii.

V emotívnom vyjadrení sa obracajú na svojich verných fanúšikov: „Veľmi nás to mrzí a to najmä kvôli vám, fanúšikom kvalitnej hudby. Mnohí z vás ste rástli spoločne s naším festivalom. Užívali ste si svoje obľúbené kapely, spoznávali ste nových priateľov, nové lásky, odchádzali ste plní zážitkov. Naozaj vám všetkým patrí jedno obrovské ĎAKUJEME.”

Nádej pre budúcnosť

Späť
Strana 1/3Ďalej
Autor:
Karina Daráková
Karina Daráková

Karina Daráková pochádza spod Tatier a vyštudovala žurnalistiku na Univerzite Konštantína Filozofa v Nitre. V minulosti pôsobila v Novom Čase a na pozícii vedúcej domáceho spravodajstva v Startitup. V Kryptomagazine sa venuje ekonomickým a realitným témam.