Zakladateľ Binance dostal stopku. Toto už CZ nesmie nikdy viac robiť

  • Changpeng Zhao si odsedel istý čas za mrežami.
  • Jeho budúcnosť je otázna.
  • Dostal doživotný zákaz vykonávania istej funkcie.
Novinky Changpeng Zhao už nikdy nepovedie Binance
Changpeng Zhao už nikdy nepovedie Binance. Zdroj: shutterstock.com/Morocko/Zeedign.com
BitmarketsBitmarkets

Podvody, ktoré má na svedomí Changpeng Zhao, známy ako CZ, si vyberajú svoju daň. Zakladateľ jednej z najväčších kryptobúrz na sveteBinance, už nikdy nebude môcť prevziať riadenie svojej spoločnosti.

Tento šokujúci zákaz je súčasťou dohody, ktorú uzavrel s americkými úradmi po tom, čo ho usvedčili z porušenia Zákona o bankovom tajomstve, píše Coin Telegraph. Ako sa však tento vývoj dotkne Binance a samotného CZ?

97%

Zarábaj aj ty na raste kryptomien.

Začni ich nakupovať na Binance a získaj 100 dolárový vstupný bonus.

Sponzorovaný obsah

Trest pre zakladateľa Binance

V novembri 2023 americké úrady rozhodli, že Changpeng Zhao porušil pravidlá týkajúce sa ochrany finančných systémov pred praním špinavých peňazí. Výsledkom bol nielen obrovský finančný trest – 4,3 miliardy dolárov pre Binance a 50 miliónov dolárov osobne pre Zhaa – ale aj trest odňatia slobody. CZ si odsedel štyri mesiace za mrežami a mnohí očakávali, že po jeho prepustení sa vráti na svoju riadiacu pozíciu.

Americké úrady však mali iné plány

V septembri 2024 sa ukázalo, že CZ dostal doživotný zákaz podieľať sa na riadení alebo správe Binance. Tento zákaz nebol pôvodne verejne známy, a preto prekvapil nielen kryptomenový svet, ale aj samotných zamestnancov Binance.

Binance bez CZ: Čo bude ďalej?

Po odchode CZ z riadiacej štruktúry sa vedenia burzy ujal Richard Teng. Teng, ktorý viedol niekoľko významných oddelení spoločnosti, má teraz za úlohu stabilizovať Binance v čase, keď čelí obrovským regulačným výzvam.

Spojené štáty aj ďalšie veľké krajiny ako Veľká Británia či Nemecko postupne sprísňujú svoje pravidlá týkajúce sa kryptomien. Burzy, ktoré chcú naďalej pôsobiť na týchto trhoch, budú musieť striktne dodržiavať pravidlá a dohliadať na to, aby sa ich platformy nevyužívali na nelegálne aktivity. Teng bude musieť vyvinúť stratégiu, ako udržať Binance na vrchole, kým sa zároveň prispôsobí novým regulačným rámcom.

Má CZ v kryptosvete ešte nejakú šancu?

Pre mnohých fanúšikov kryptomien bol CZ dlhé roky synonymom pre úspech Binance. No teraz, s doživotným zákazom, je otázne, aké budú jeho ďalšie kroky. Zhao môže byť stále aktívny ako konzultant alebo poradca pre iné kryptoprojekty, ale jeho aktívne pôsobenie v Binance je oficiálne minulosťou.

Tento zákaz môže slúžiť ako varovanie pre ostatné kryptoburzy a ich zakladateľov, že pravidlá musia byť dodržiavané, inak môžu čeliť podobnému osudu.

Kryptomeny a burzy čelia novému obdobiu

Obdobie voľnej regulácie sa v kryptomenovom svete pomaly, ale isto končí. Firmy, ktoré budú chcieť prežiť a rásť, budú musieť fungovať v oveľa prísnejšom prostredí. Aj keď to môže priniesť istú stabilitu a bezpečnosť pre používateľov, firmy a burzy to bude stáť veľa úsilia a prostriedkov.

Pre kryptomenový svet a samotného CZ to znamená novú éru, kde bude musieť každý z nich nájsť svoju novú rolu v tomto neustále sa meniacom svete kryptomien.

0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
Zdroj: Coin TelegraphTAGY:
Autor:
Vanessa Massayova
Vanessa Massayova

Pochádza z Bratislavy, kde vyštudovala ruské a východoeurópske štúdiá na Filozofickej fakulte Univerzity Komenského. Žurnalistika bola najskôr iba jej hobby, neskôr sa však stala redaktorkou v Startitup. Teraz sa v Kryptomagazíne venuje aktualitám a zaujímavým témam.

Najčítanejšie články

1

Veľká banka varuje. Jej klienti môžu ľahko prísť o peniaze na účte

2

Apokalypsa v Biedronke. Zákazníci dostávajú dvojmetrové účtenky

3

Deravý zákon. Slovenskí seniori môžu skončiť úplne bez príjmu

4

Zmeny v MHD platné od septembra: O niektorých z nich by ste mali vedieť

5

Slovnaft odstavil výrobu. Rafinériu to bude stáť 100 miliónov eur

PR články

Fibonacciho nástroje: Ako vďaka nim zlepšiť svoje obchodné zručnosti?

PR články  | 6. septembra 2024

PR článok XTB. Trading je špecifickou disciplínou, ktorá nie je pre každého. Na rozdiel od dlhodobých investorov, obchodníci často pracujú s celým radom analytických funkcií, ktoré im pomáhajú v lepšej predikcii trhových pohybov.

Od nováčika k úspešnému traderovi

Margex - Revolučná kryptoburza, ktorá ťa prekvapí svojimi funkcionalitami

Marek Jendrál  | 5. septembra 2024

Margex sa považuje za jednu z najjednoduchších kryptomenových búrz, čo ocenia nielen začiatočníci, ale aj profesionálni obchodníci.

Komplexná kryptomenová burza Margex