Nervozita na Wall Street: Akcie zažili strmý prepad

  • September býva na akciovom trhu negatívny.
  • Hneď na začiatku mesiaca prišiel strmý prepad.
Novinky Technologické akcie prudko poklesli
Technologické akcie prudko poklesli. Zdroj: shutterstock.com/Dogora Sun
BitmarketsBitmarkets

Akciové indexy v utorok (3. 9.) poklesli, pričom americká technologická spoločnosť Nvidia zaznamenala najväčší jednodenný prepad v histórii akciového trhu, čo sa týka zmeny tržnej kapitalizácie. Za jeden deň jej hodnota na burze poklesla o 280 miliárd dolárov (253,7 miliardy eur). Informoval o tom v stredu analytik spoločnosti XTB Marek Nemky.

Index S&P 500 sa v utorok prepadol o 2,12 %, zatiaľ čo Nasdaq 100 o 3,15 % a Dow Jones Industrial Average o 1,51 %. Najvýraznejšie poklesy sme zaznamenali pri technologických spoločnostiach, konkrétne v sektore polovodičov, ktoré reagovali na prichádzajúce dáta o globálnych predajoch polovodičov.

Na pokles akciového trhu mal mať vplyv aj vývoj indexu nákupných manažérov (Purchasing Managers Index) v rámci spracovateľského sektora, ktorý sa znížil o 0,2 percentuálneho bodu viac, ako sa očakávalo. Spracovateľský sektor sa okrem iného podľa Nemkyho naďalej nachádza v kontrakcii.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah
Finančné rozdielové zmluvy sú zložité nástroje a sú spojené s vysokým rizikom rýchlych finančných strát v dôsledku pákového efektu. Na 76 % účtov retailových investorov dochádza k finančným stratám pri obchodovaní s finančnými rozdielovými zmluvami u tohto poskytovateľa. Mali by ste zvážiť, či chápete, ako finančné rozdielové zmluvy fungujú, a či si môžete dovoliť podstúpiť vysoké riziko, že utrpíte finančné straty.

Akcie v septembri zvyknú klesať

Nervozita investorov na akciovom trhu by mala rásť

„Vysoké valuácie pravdepodobne akciám už neprospievajú, čo núti investorov prehodnocovať očakávania do ďalších kvartálov. Možno si začínajú uvedomovať, že ich predpoklady boli príliš optimistické a že ceny akcií sú nacenené až príliš dokonalo,” vysvetlil analytik.

Negatívny septembrový mesiac pri investíciách však podľa neho nie je nezvyčajný. Ide dokonca o jediný sezónne negatívny mesiac v roku, keď v priemere akciový trh klesá. Dôvody tohto javu nie sú jasné, no tento rok nikto nečakal, že prepad nastane tak skoro v mesiaci, doplnil odborník.

0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
Zdroj: TASRTAGY: