Bitcoin stojí opäť na hrane: Môže sa jeho cena prepadnúť pod 40 000 dolárov?

  • Bitcoin čelí neľahkej situácii.
  • Mnohí si želajú zotavenie.
  • Analytik však varuje pred prudkým poklesom.
Novinky Bitcoin môže podľa analytika prudko klesnúť
Bitcoin môže podľa analytika prudko klesnúť. Zdroj: shutterstock.com/nanatricos
BitmarketsBitmarkets

Dnes, keď svet čoraz viac sleduje kryptomeny, najmä Bitcoin, sa mnohí z nadšencov pýtajú: „Čo bude ďalej?”.

V posledných mesiacoch zažil Bitcoin poriadny otras. Napriek očakávaniam, že tento rok bude pre kryptomenu úspešný, sa realita ukázala byť oveľa drsnejšia.

Hrozí prudký pád

Cene tejto digitálnej meny, ktorá kedysi hravo presiahla hranicu 60 000 dolárov, teraz hrozí hlboký pád až pod 40 000, varuje analytik podľa NewsBTC.

Prečo by sa však cena takto prudko prepadla? A čo to znamená pre bežného investora?

97%

Zarábaj aj ty na raste kryptomien.

Začni ich nakupovať na Binance a získaj 100 dolárový vstupný bonus.

Sponzorovaný obsah

Bitcoin sa ocitá v neľahkej situácii

Podľa analytika známeho pod menom „Magog PhD”, ktorý svoje predpovede zverejnil na sociálnej sieti X (predtým Twitter), môžeme byť svedkami výrazného poklesu ceny Bitcoinu.

Tento analytik zdieľal zaujímavý príbeh o svojom stretnutí s tzv. Bitcoinovým miliardárom, ktorý mu počas letnej brigády v newyorskej reštaurácii predložil graf predpovedajúci budúci vývoj ceny tejto kryptomeny. Podľa grafu by Bitcoin mohol klesnúť až pod 32 000 dolárov.

Táto predpoveď nie je úplne nereálna

Kryptotrh je známy svojou volatilitou a Bitcoin, ako jeho vlajková loď, už zažil niekoľko prudkých pádov aj vzostupov. Napríklad len nedávno sa jeho cena prepadla o viac ako 20 %, keď klesla pod 50 000, čo vyvolalo paniku medzi investormi. Hoci cena sa dočasne zotavila späť k 60 000, neistota na trhu pretrváva.

Prečo sa Bitcoin trápi?

Jedným z dôvodov, prečo Bitcoin čelí problémom, je klesajúci dopyt po Spot Bitcoin ETF (Exchange Traded Funds). Tieto finančné nástroje boli kedysi považované za kľúčový krok k širšiemu prijatiu kryptomeny, no zdá sa, že v poslednej dobe o ne investori strácajú záujem. K tomu sa pridáva aj široká volatilita a likvidácie na trhu, čo len pridáva na neistote.

Nie je to však len o zlých správach

Ak sa na trh pozrieme technickými očami, existujú aj náznaky, že Bitcoin by mohol po tomto poklese opäť výrazne vzrásť. Analytik známy ako „Titan of Crypto” tvrdí, že Bitcoin aktuálne vytvára technickú formáciu nazývanú „Cup and Handle” (Šálka a uško). Tento vzor je často spájaný s pokračovaním rastúceho trendu po krátkej prestávke a následnom návrate k rastu.

Podľa tejto teórie by sa mohla cena Bitcoinu v poslednom štvrťroku tohto roka vyšplhať až na 110 000 dolárov. Nielenže by bol takýto rast epický, ale investorom by mohol priniesť i veľké zisky. Samozrejme, tento scenár je podmienený tým, že trh si zachová pozitívnu dynamiku a nevzniknú neočakávané prekážky.

Čo to znamená pre vás?

Pre bežného investora sú tieto správy rozhodne zmiešané. Na jednej strane hrozí výrazný pokles, ktorý by mohol byť zničujúci pre tých, ktorí nedávno vstúpili na trh. Na druhej strane sa však črtá nádej na výrazné zotavenie, ktoré by mohlo priniesť obrovské zisky tým, ktorí budú schopní vydržať súčasnú búrku.

Trh s kryptomenami je nevyspytateľný a aj keď sa na grafoch objavujú povzbudzujúce signály, vždy treba konať opatrne a zvažovať všetky riziká. Ak si nie ste istí, či a kedy investovať, môže byť rozumné poradiť sa s odborníkom alebo počkať, kým sa situácia viac stabilizuje.

0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
Zdroj: NewsBTCTAGY:
Autor:
Vanessa Massayova
Vanessa Massayova

Pochádza z Bratislavy, kde vyštudovala ruské a východoeurópske štúdiá na Filozofickej fakulte Univerzity Komenského. Žurnalistika bola najskôr iba jej hobby, neskôr sa však stala redaktorkou v Startitup. Teraz sa v Kryptomagazíne venuje aktualitám a zaujímavým témam.