Zadlžení až nad hlavu. Týchto 5 slovenských firiem dlhuje na daniach vyše štvrť miliardy eur

  • Dlhy na daniach sú na Slovensku obrovské.
  • Pozreli sme sa na päť firiem, ktoré štátu dlhujú najväčšie sumy.
Novinky Najväčší daňoví dlžníci na Slovensku
Najväčší daňoví dlžníci na Slovensku. Zdroj: shutterstock.com/Viachaslau Krasnou
BitmarketsBitmarkets

Podnikanie nie je vždy ľahké. Zložité ekonomické prostredie kladie firmám pod nohy náročné prekážky. Keď sa biznisu nedarí, špekulanti si svoju cestu za ziskom uľahčia. Finančná správa eviduje desiatky tisíc dlžníkov, ktorí jej na daniach nezaplatili celkovo 3,19 miliardy eur.

V tomto článku sa pozrieme na 5 najväčších daňových dlžníkov na Slovensku, na základe údajov z finančného registra.

5. miesto: INTERVENE s. r. o.

Spoločnosť Intervene založil v roku 2013 Andrej Nagy v Malackách. Ako vidieť na výpise z Obchodného registra, neskôr prešla do rúk Maďarov a Rumunov.

Hospodárske výsledky firma roky tají

Spoločnosť zverejnila svoju poslednú účtovnú závierku v roku 2018, kedy dosahovala zisk v hodnote 56-tisíc eur. Jej tržby v tom čase prevyšovali sumu 15 miliónov eur za rok, ako ukazuje Finstat.

 

Intervene je aktuálne piatym najväčším daňovým dlžníkom na Slovensku. Finančná správa eviduje voči firme daňový nedoplatok vo výške 20,7 milióna eur.

V predmete podnikania spoločnosť uvádza predaj tovaru, prenájom vozidiel aj nehnuteľností a sprostredkovateľské služby. Nikde ale nemá uvedenú žiadnu webstránku a nie je vôbec známe, čomu sa hlboko zadlžená firma skutočne venuje.

Späť
Strana 1/5Ďalej
0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
Zdroj: FinregTAGY:
Autor:
Nikola Litvinová
Nikola Litvinová

Vyštudovala odbor financie a intenzívne sa venuje investovaniu. Analytickým okom sleduje svetové aj domáce ekonomické dianie. Zaujíma sa nie len o kryptomeny, ale rovnako aj o tradičné finančné trhy. Baví ju vytvárať pútavý obsah, ktorý prináša čitateľom skutočnú hodnotu.