Mobil reklama GuardiannnPC reklama Guardiannn

Španielsko láka digitálnych nomádov na štedrý príspevok. Prihlásiť sa môžete aj vy

  • Pracujete na diaľku?
  • Túžite začať nový život?
  • Táto ponuka vás poteší.
Ekonomika Španielsko láka digitálnych nomádov na štedrý príspevok
Španielsko láka digitálnych nomádov na štedrý príspevok. Zdroj: shutterstock.com/LightField Studios
BitmarketsBitmarkets

Čoraz viac ľudí dnes hľadá slobodu a flexibilitu v práci. V tejto súvislosti sa niektoré regióny rozhodli aktívne prilákať digitálnych nomádov. Medzi nimi je aj Extremadura, menej známy kút Španielska na hranici s Portugalskom.

Tento región, známy svojou históriou a nádhernou prírodou, teraz ponúka finančnú motiváciu pre tých, ktorí sa rozhodnú presťahovať a pracovať odtiaľto na diaľku. Ale prečo by ste mali uvažovať o presťahovaní sa práve sem?

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah
Finančné rozdielové zmluvy sú zložité nástroje a sú spojené s vysokým rizikom rýchlych finančných strát v dôsledku pákového efektu. Na 76 % účtov retailových investorov dochádza k finančným stratám pri obchodovaní s finančnými rozdielovými zmluvami u tohto poskytovateľa. Mali by ste zvážiť, či chápete, ako finančné rozdielové zmluvy fungujú, a či si môžete dovoliť podstúpiť vysoké riziko, že utrpíte finančné straty.

Nový raj pre digitálnych nomádov?

Ako píše Euronews, Extremadura nepatrí medzi najvyhľadávanejšie turistické destinácie, no práve to jej dodáva špecifické kúzlo. Tento región ponúka nádhernú prírodu vrátane horských pásiem a nedotknutých rezervácií, ktoré sú domovom rozmanitej fauny.

Okrem toho je tu množstvo starovekých pamiatok, ktoré čakajú na svoje objavenie. Ak hľadáte pokojné miesto s bohatou históriou a príležitosťou na blízky kontakt s prírodou, Extremadura môže byť ideálnym miestom pre váš nový život.

Extremadura má svoje problémy

S najnižšou hustotou obyvateľstva v Španielsku, len 26 obyvateľov na kilometer štvorcový, región čelí výraznej demografickej kríze.

Pre porovnanie, v Barcelone je to 16 000 obyvateľov na kilometer štvorcový, uvádza Forbes. Okrem toho, Extremadura pravidelne prichádza o mladých ľudí – až 200 mladých vo veku 20 až 39 rokov opúšťa región každý mesiac. Miestne úrady preto hľadajú nové spôsoby, ako zvrátiť tento trend.

Iniciatíva na prilákanie nových talentov

Miestne úrady v Extremadure sa rozhodli čeliť týmto výzvam novým a inovatívnym spôsobom. Zvolili stratégiu, ktorá priláka kvalifikovaných pracovníkov schopných pracovať na diaľku.

Vyčlenili na to 2 milióny eur, ktoré majú pokryť príspevky pre 200 digitálnych nomádov. Cieľom tejto iniciatívy je nielen posilniť miestnu ekonomiku, ale aj zvrátiť demografické problémy, ako je depopulácia a ekonomická stagnácia.

Podobné iniciatívy sa objavujú aj v iných častiach Európy

Napríklad v Toskánsku ponúkali novým obyvateľom až 29 000 eur, na Sardínii to bolo 13 500 eur. Ostrovy v Írsku zase ponúkali až 82 000 eur na obnovu domov. Extremadura sa tak pridáva k rastúcemu trendu, kde regióny využívajú výhody práce na diaľku.

Späť
Strana 1/2Ďalej
0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
Zdroj: EuronewsTAGY:
Autor:
Vanessa Massayova
Vanessa Massayova

Pochádza z Bratislavy, kde vyštudovala ruské a východoeurópske štúdiá na Filozofickej fakulte Univerzity Komenského. Žurnalistika bola najskôr iba jej hobby, neskôr sa však stala redaktorkou v Startitup. Teraz sa v Kryptomagazíne venuje aktualitám a zaujímavým témam.