Bitcoin podľa Samsona Mowa vyrieši problém, ktorý trápi Elona Muska

  • Bitcoin si stále udržuje status kráľa kryptomien.
  • Samson Mow reagoval na príspevok Elona Muska.
  • BTC môže zohrať veľkú úlohu v zdanlivo nesúvisiacom probléme.
Novinky Samson Mow vyzdvihuje Bitcoin ako riešenie problému
Samson Mow vyzdvihuje Bitcoin ako riešenie problému. Zdroj: shutterstock.com/Travis Wolfe/cristiano barni/ Reprofoto: FB/Samson Mow
BitmarketsBitmarkets

V poslednom čase sa objavuje veľa diskusií o potenciálnom prínose Bitcoinu k riešeniu svetových problémov. Elon Musk, známy svojimi vplyvnými názormi a technologickými inováciami, vyjadril obavy z poklesu pôrodnosti, píše U.Today.

Názor Elona Muska:

Tento pokles považuje za zásadný problém pre budúcnosť civilizácie.

 

Na tieto vyjadrenia reagoval Samson Mow, CEO spoločnosti JAN3 a zástanca Bitcoinu. Mow tvrdí, že Bitcoin by mohol byť riešením tohto problému.

97%

Zarábaj aj ty na raste kryptomien.

Začni ich nakupovať na Binance a získaj 100 dolárový vstupný bonus.

Sponzorovaný obsah

Prečo by mohol byť Bitcoin odpoveďou na demografické zmeny?

Mow na sociálnej platforme X argumentuje, že nestabilita fiat mien a finančných systémov prispieva k ekonomickej neistote. Táto neistota negatívne ovplyvňuje rozhodovanie ľudí o zakladaní rodín.

Bitcoin by mohol ponúknuť viac finančnej stability a dôvery vďaka svojej decentralizovanej a deflačnej povahe. Tieto vlastnosti by mohli následne podporovať zvýšenie pôrodnosti.

Muskova spoločnosť Tesla v roku 2021 investovala 1,5 miliardy dolárov do Bitcoinu. Krátko na to začala prijímať túto kryptomenu ako platbu za svoje elektrické automobily. Hoci Tesla neskôr tento krok zrušila kvôli obavám o environmentálny dopad ťažby Bitcoinu, Musk stále podporuje používanie kryptomien. Vidí v nich alternatívu k tradičným fiat menám.

Ako Bitcoin ovplyvňuje ekonomiku?

Z ekonomického hľadiska by Bitcoin mohol prispieť k väčšej finančnej inklúzii. V krajinách s obmedzeným prístupom k bankovým službám by Bitcoin mohol poskytnúť nástroj pre transakcie a úspory. To by bolo možné bez potreby tradičného bankového účtu. Tento aspekt je obzvlášť dôležitý pre rozvojové krajiny, kde veľká časť populácie nemá prístup k bankovým službám.

Viac než len mena

Musk aj Mow poukazujú na to, že Bitcoin by mohol slúžiť nielen ako investícia, ale aj ako prostriedok na dosiahnutie sociálnej zmeny. Súčasné hodnotenia a výkyvy cien Bitcoinu sú však často predmetom špekulácií. Napriek tomu základná myšlienka jeho použitia na podporu sociálnych a ekonomických cieľov zostáva stále silne prezentovaná vo verejnom diskurze.

Áno, je všeobecne známe, že investície do Bitcoinu a iných kryptomien prinášajú určité riziká. Medzi ne patria volatilita cien, regulačné otázky a technologické bariéry. Tieto faktory by preto mal každý investor či nadšenec zvážiť predtým, ako sa rozhodne investovať do kryptomien.

97%

Zarábaj aj ty na raste kryptomien.

Začni ich nakupovať na Binance a získaj 100 dolárový vstupný bonus.

Sponzorovaný obsah

Napriek týmto rizikám sa však zdá, že názory vplyvných lídrov, ako je Elon Musk, môžu zvýšiť záujem o Bitcoin a podobné technológie. Tieto technológie majú potenciál nielen zmeniť spôsob, akým nakladáme s peniazmi, no mohli by tiež pomôcť riešiť niektoré z najnáročnejších globálnych problémov dneška.

0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
Zdroj: U.TodayTAGY:
Autor:
Vanessa Massayova
Vanessa Massayova

Pochádza z Bratislavy, kde vyštudovala ruské a východoeurópske štúdiá na Filozofickej fakulte Univerzity Komenského. Žurnalistika bola najskôr iba jej hobby, neskôr sa však stala redaktorkou v Startitup. Teraz sa v Kryptomagazíne venuje aktualitám a zaujímavým témam.