Nenápadný pôvab stablecoinov

  • S rozširovaním trhu a rastúcou legitimizáciou kryptomien koreluje aj dopyt po stablecoinoch.
  • Tie majú potenciál stať sa pilierom moderných finančných trhov.
PR články Nenápadný pôvab stablecoinov
Nenápadný pôvab stablecoinov. Zdroj: shutterstock.com/Funtap
BitmarketsBitmarkets

Narastajúci význam stablecoinov, na ktorý upozorňovala štúdia BITmarkets z polovice roku 2023, sa stáva čím ďalej tým zreteľnejším. V posledných desiatich mesiacoch trhová kapitalizácia stablecoinov rástla stabilne, pričom Tether, široko uznávaný ako najpoužívanejší stablecoin na svete, dosiahol nové historické maximum trhovej kapitalizácie, keď zaznamenal jedenásty po sebe idúci mesačný nárast. Tento vývoj prispel k rastu ziskov pre vydavateľa stablecoinov. Zároveň Tether, ktorý vydáva stablecoin USDT naviazaný na americký dolár, nedávno oznámil rekordné zisky vo výške 5,2 miliardy dolárov za prvú polovicu roku 2024.

92%

Zarábaj aj ty na raste kryptomien.

Začni ich nakupovať na Bitmarkets a získaj 100 dolárový vstupný bonus.

Sponzorovaný obsah

Stablecoiny ponúkajú stabilitu

Na rozdiel od častej volatility cien kryptomien, ako je Bitcoin alebo Ethereum, stablecoiny ponúkajú stabilitu, pretože sú obvykle naviazané na rezervné aktíva, ako sú fiat meny alebo komodity. V čase zvýšeného nákupu a predaja kryptomien sa stablecoiny stávajú viac využívanými, pretože obchodníci, investori a špekulanti hľadajú spôsoby, ako ukladať, prevádzať a vyberať finančné prostriedky. Toto vytvára zreteľnú pozitívnu koreláciu medzi celkovým objemom obchodov s kryptomenami a trhovou kapitalizáciou stablecoinov.

Celkový objem obchodovania s kryptomenami

Celkový objem obchodovania s kryptomenami. Zdroj: CoinMarketCap

Celková trhová kapitalizácia stablecoinov naviazaných na fiat meny

Celková trhová kapitalizácia stablecoinov naviazaných na fiat meny. Zdroj: CoinMarketCap

Hoci je inherentná hodnota stablecoinov ovplyvňovaná makroekonomickými faktormi, ktoré ovplyvňujú hodnotu fiat mien, ako napríklad americký dolár, ponúkajú oveľa väčšiu stabilitu portfólia ako ostatné kryptomeny, najmä v dobách neistoty. To prinútilo jednotlivcov, inštitúcie i vládnych účastníkov trhu, aby ich pravidelne využívali pri svojich krypto obchodných a investičných aktivitách, pretože uľahčujú priame prepojenie s tradičnými trhmi a slúžia ako užitočné aktívum, ktoré možno rýchlo previesť na hotovosť a ľahko využiť na zhodnotenie krátkodobých výkyvov cien kryptomien.

S rozširovaním trhu a rastúcou legitimizáciou kryptomien koreluje aj dopyt po stablecoinoch, ktoré tak majú potenciál stať sa pilierom moderných finančných trhov.

Autor: Ali Daylami, hlavný analytik BITmarkets

0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
TAGY: