Robert Kiyosaki varuje: „Pripravte sa na tvrdé pristátie”

  • Robert Kiyosaki verí, že prichádza najväčší krach v histórii.
  • Investovanie by nás malo pre podobnými pádmi ochrániť.
  • Nikto v skutočnosti nevie presne určiť počiatok recesie.
Ekonomika Robert Kiyosaki varuje pre krachom
Robert Kiyosaki varuje pre krachom. Zdroj: shutterstock.com/Lightspring a The RIch Dad Channel
BitmarketsBitmarkets

Robert Kiyosaki svojich sledujúcich nedávno vyzval, aby sa nespoliehali na centrálne banky, akou je napríklad americký FED, a radšej začali venovať pozornosť investovaniu na vlastnú päsť, ktoré údajne lepšie ochráni majetok pred krízou, uvádza správa News Bitcoin. Kritizoval tiež autority amerického menového systému.

Robert Kiyosaki varuje pred pádom ekonomiky

Svoje najnovšie varovanie zdieľal Kiyosaki na sociálnej sieti X (Twitter). Ekonomiku vraj čaká najväčší prepad v histórii. Zároveň zdôraznil, že je potrebné preventívne sa pred takýmto pádom zabezpečiť, keďže tí, čo budú pripravení, odolajú recesii. Väčšina ľudí je podľa neho však príliš lenivá na to, aby sa zachránila.

Za vinníkov označil Kiyosaki viceprezidentku USA Kamalu Harrisovú, ministerku financií Janet Yellenovú a predsedu Federálneho rezervného systému Jeroma Powella. Verejne sa týmto autoritám vo svojom statuse vysmieval.

Príprava na pád

Robert Kiyosaki spadol vo Vietname z bojovej helikoptéry až 3-krát, no prežil. Povedal, že to nie je náhoda – na pád bol totiž pripravený on i jeho posádka. Na rovnaký pád v ekonomike sa tak musia pripraviť aj bežní ľudia.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah
Finančné rozdielové zmluvy sú zložité nástroje a sú spojené s vysokým rizikom rýchlych finančných strát v dôsledku pákového efektu. Na 76 % účtov retailových investorov dochádza k finančným stratám pri obchodovaní s finančnými rozdielovými zmluvami u tohto poskytovateľa. Mali by ste zvážiť, či chápete, ako finančné rozdielové zmluvy fungujú, a či si môžete dovoliť podstúpiť vysoké riziko, že utrpíte finančné straty.

Recesia udiera nečakane

Kiyosaki považuje pád ekonomiky za nevyhnutný, no zároveň ho vidí ako príležitosť. Už dávnejšie sme vás informovali, že práve počas pádu vzniká príležitosť na kúpu za nižšie ceny. Problém spočíva v tom, že nikto nevie, či je konkrétny pád začiatkom recesie alebo ide len o dočasný výkyv na globálnych trhoch.

Začne podľa vás čoskoro ďalšia recesia?

Loading ... Loading ...

Existuje mnoho ukazovateľov, podľa ktorých začala alebo čoskoro začne recesia. Ich zoznam nájdete tu. Neexistuje však zaručený postup, ako recesiu identifikovať. Vždy hovoríme len o kombinácii istých signálov. Kríza totiž udrie vždy v inom rozsahu a má špecifické korene. Väčšinu ľudí preto zasiahne nepripravených.

Znamená krach indexu Nikkei počiatok recesie?

Znamená krach indexu Nikkei počiatok recesie? Zdroj: TradingView

Investujte už dnes

Investovať by mal každý bez ohľadu na to, či sa blíži recesia. Je to totiž vynikajúca príležitosť, ako ochrániť peniaze pred infláciou a navyše inkasovať zisk.

Práve investovanie by mohlo byť zárukou lepšej odolnosti voči kríze. Kiyosaki dlhodobo odporúča striebro, zlato, Bitcoin a nehnuteľnosti. Je len na vás, čo uprednostníte. Skvelou príležitosťou je napríklad aj americký akciový trh.

Ak sa viac zaujímate o investovanie, odporúčame vám pozrieť sa aj na nasledujúce video:

0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
Zdroj: News BitcoinTAGY:
Autor:
Marek Jendrál
Marek Jendrál

Vyštudoval financie, bankovníctvo a investovanie. O kryptomeny sa zaujíma od roku 2015. V článkoch sa špecializuje na technickú analýzu a sieťové dáta z blockchainu.