Ako by malo vyzerať ideálne portfólio? Tieto tipy sa zídu každému investorovi

  • Investovať by mal každý Slovák.
  • Vyskladanie portfólia vôbec nemusí byť komplikované.
  • Ideálnym brokerom na investovanie je XTB.
PR články Ako má vyzerať portfólio
Ako má vyzerať portfólio. Zdroj: shutterstock.com/insta_photos/plonkpix
BitmarketsBitmarkets

Všeobecne by sme vedeli povedať, že ideálne portfólio je subjektívna záležitosť. Každý uprednostňuje iný druh aktív a taktiež sa investori líšia aj svojím postojom k riziku. Napriek tomu sme pre vás vybrali hneď niekoľko druhov aktív, ktoré by nemali chýbať v žiadnom portfóliu.

Výber správnych aktív je pri tvorbe investičného portfólia kľúčový. Je ich však veľmi veľa na to, aby sa v nich začiatočník zorientoval. Práve preto je kľúčový aj výber správneho brokera, na ktorom si viete všetky aktíva nakúpiť pod jednou strechou a navyše za takmer nulové poplatky.

Presne takýmto ideálnym brokerom je XTB, ktorý navyše disponuje aj podporou v slovenskom a českom jazyku, takže určite sa nestratíte. Navyše nepotrebujete skladať svoje portfólio na viacerých platformách, ale stačí vám XTB, kde viete obchodovať akcie, ETF, forex, komodity alebo akciové indexy.

XTB

Na XTB môžete realizovať nákup akcií do 100 000 eur bez poplatkov.

Aktíva na XTB

Aktíva na XTB. Zdroj: XTB

TIP Vytvorte si bezplatný účet na XTB a začnite investovať.

Prejdeme si krok po kroku všetky aktíva, ktoré by mali byť súčasťou každého portfólia. Vďaka nim si viete vyskladať portfólio presne podľa vašich predstáv. Niektoré sú menej rizikové, iné zas viac. Výber podielu aktív v portfóliu je len na vás, alebo sa môžete poradiť s vaším finančným poradcom. Dôležitý je váš vzťah k riziku. Všeobecne platí, že mladší investori uprednostňujú rizikovejšie aktíva a starší investori chcú skôr bezpečnejšie útočisko.

V tomto článku vám predstavíme aktíva, ktoré sú nielen ziskové, ale aj s primeraným rizikom. Avšak, je dôležité si uvedomiť, že aj samotný výber aktíva môže znamenať rôzne riziko.

Tak napríklad, existujú menej aj viac rizikové akcie alebo taktiež konzervatívne dlhopisy aj dlhopisy s vysokým výnosom. Výber je len na vás. Poďme sa na to pozrieť spolu.

Podmienky efektívneho portfólia
  • Aktíva sú správne diverzifikované
  • Portfólio je likvidné
  • Máte rýchly prístup ku zmenám
  • Portfólio máte na platforme s veľkým výberom aktív
  • Aktíva by mali mať vyvážený pomer rizika a potenciálneho výnosu
98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah
Obchodovanie je riskantné a môžete pri ňom stratiť časť alebo celý investovaný kapitál. Poskytnuté informácie slúžia len na informačné a vzdelávacie účely a nepredstavujú akýkoľvek typ finančného poradenstva a/alebo investičného odporúčania.
0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
Zdroj: XTBTAGY:
Autor:
Marek Jendrál
Marek Jendrál

Vyštudoval financie, bankovníctvo a investovanie. O kryptomeny sa zaujíma od roku 2015. V článkoch sa špecializuje na technickú analýzu a sieťové dáta z blockchainu.