Za oddychom nemusíte ísť ďaleko. Tieto možnosti neďaleko Slovenska vám vyrazia dych

  • Kvôli dovolenke nemusíte cestovať do ďalekých exotických krajín.
  • Vybrali sme miesta v okolitých krajinách, ktoré si vás hneď získajú.
Novinky Za oddychom nemusíte ísť ďaleko
Za oddychom nemusíte ísť ďaleko. Zdroj: Shutterstock.com/David Prahl, Simon R B
BITmarketsBITmarkets

Dovolenka je príležitosťou na únik z každodenného zhonu a objavovanie nových zážitkov. Ak ste už navštívili všetky tradičné destinácie a hľadáte niečo netradičné, krajiny susediace so Slovenskom ponúkajú množstvo unikátnych ubytovacích možností.

Tento článok vám predstaví niekoľko zaujímavých netradičných miest na prespanie v Rakúsku, Maďarsku, Českej republike a Poľsku.

Dovolenka za rohom

Za dovolenkou nemusíte cestovať k moru. Okolité krajiny majú totiž čo ponúknuť. Či hľadáte oddych v prírode, aktívnu dovolenku alebo dobrodružstvo, možností je neúrekom. Vybrali sme pre vás jedinečné ubytovania, na ktoré by ste mali upriamiť pozornosť.

Rozprávka v Rakúsku

V Rakúsku sa môžete ubytovať v historických hradoch alebo na vrcholoch hôr. Jedným z najzaujímavejších miest je Schlosshotel Fiss, ktorý sa nachádza na vrchole hory a poskytuje úchvatné výhľady na alpské vrcholy. Tento hotel ponúka jedinečnú atmosféru, kde si môžete vychutnať luxusné izby s výhľadom na horské panorámy, pričom sa pohodlne zahrievate pri krbe.

Ďalšou zaujímavou voľbou je Hohe Tauern National Park Chalet, kde si môžete prenajať romantické chaty zasadené do nádhernej prírody národného parku. Tieto chaty sú vybavené moderným komfortom, no stále zachovávajú tradičnú atmosféru rakúskych hôr.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah
Obchodovanie je riskantné a môžete pri ňom stratiť časť alebo celý investovaný kapitál. Poskytnuté informácie slúžia len na informačné a vzdelávacie účely a nepredstavujú akýkoľvek typ finančného poradenstva a/alebo investičného odporúčania.

Plávajúce domy v Maďarsku

V Maďarsku sú zaujímavou voľbou plávajúce domy na Balatone. Tieto domy vám umožnia užiť si krásy maďarského jazera a jeho okolitého prostredia z úplne iného uhla pohľadu. Plávajúce domy sú ideálne pre romantické úniky alebo relaxačné dovolenky s rodinou.

Brána do pekiel v Česku

V Českej republike nájdete niekoľko netradičných ubytovaní, ktoré vás prenesú do rozprávkového sveta. Hrad Houska je jedným z najzaujímavejších miest, kde môžete zažiť autentický zážitok z pobytu v historickom hrade, ktorý je obklopený mystickými príbehmi a krásnou krajinou.

Pre tých, ktorí sa radi vracajú k prírode, sú stromové domy v Českom Švajčiarsku ideálnou voľbou. Tieto domy sa nachádzajú v korunách stromov a ponúkajú úžasný výhľad na prírodné krásy národného parku. Ubytovanie v stromových domoch je ideálne pre milovníkov prírody a dobrodružných výletov. Samozrejme, ubytovanie tohto typu nájdete aj na Slovensku.

Ubytovanie pod zemou v Poľsku

Poľsko má tiež čo ponúknuť milovníkom netradičných zážitkov. Plávajúce chaty na Mazurských jazerách sú ideálnou voľbou pre tých, ktorí chcú zažiť komfortné ubytovanie priamo na vode. Tieto chaty sú vybavené všetkým potrebným a poskytujú krásny výhľad na okolitú prírodu.

Pre tých, ktorí hľadajú niečo ešte originálnejšie, sú podzemné hotely v Krakove fascinujúcou voľbou. Tieto hotely sa nachádzajú v historických podzemných priestoroch a ponúkajú jedinečný zážitok z pobytu, ktorý kombinuje históriu s moderným komfortom.

0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
TAGY:
Autor:
Karina Daráková
Karina Daráková

Karina Daráková pochádza spod Tatier a vyštudovala žurnalistiku na Univerzite Konštantína Filozofa v Nitre. V minulosti pôsobila v Novom Čase a na pozícii vedúcej domáceho spravodajstva v Startitup. V Kryptomagazine sa venuje ekonomickým a realitným témam.