Letecká spoločnosť Ryanair vydala varovanie: Týmto farbám kufrov sa radšej vyhýbajte

  • Mnohí tento problém na letisku už aspoň raz riešili.
  • Vyhnete sa mu bez toho, aby ste kupovali nový kufor.
  • Pozrite sa, čo radí Ryanair.
Novinky Letecká spoločnosť radí cestujúcim
Letecká spoločnosť radí cestujúcim. Zdroj: shutterstock.com/page frederique
BITmarkets BITmarkets

Letecká spoločnosť Ryanair nedávno vydala odporúčania pre cestujúcich, ktoré sa týkajú výberu farby batožiny.

O čo ide?

Cestovatelia by podľa týchto rád mali zvážiť, akú farbu svojho kufra si zvolia, aby sa vyhli zbytočným komplikáciám na letisku, vrátane krádeže.

Letecká spoločnosť radí dovolenkárom

Podľa Ryanairu sú najčastejšími farbami batožiny šedá, modrá a čierna, píše LADBible. Tieto farby sú také bežné, že niekedy môže byť veľmi náročné odlíšiť svoj kufor od ostatných na batožinovom páse.

Navyše, pri veľkom množstve batožiny rovnakej farby sa zvyšuje pravdepodobnosť, že niekto iný omylom vezme váš kufor.

Ryanair odporúča zvoliť si kufor v jasnejších farbách, ako je červená, zelená alebo oranžová. Tieto farby uľahčia identifikáciu vašej batožiny a znížia riziko, že ju niekto iný neúmyselne vezme.

Nemusíte kupovať nový

Ak už vlastníte kufor v jednej z bežných farieb, môžete si pomôcť pridaním farebného štítku alebo stuhy na rukoväť. Táto jednoduchá úprava môže výrazne pomôcť pri rýchlej identifikácii vášho kufra.

Pozor na letenku v mobile

Nedávno sme vás informovali, že viaceré letecké spoločnosti upozorňujú, že fyzická kópia palubného lístka môže byť často nevyhnutná. Nie vždy vám stačí mať letenku v mobile.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah
Obchodovanie je riskantné a môžete pri ňom stratiť časť alebo celý investovaný kapitál. Poskytnuté informácie slúžia len na informačné a vzdelávacie účely a nepredstavujú akýkoľvek typ finančného poradenstva a/alebo investičného odporúčania.

Digitalizácia má svoje limity

Hoci dnes si v mobile môžeme uložiť takmer všetko, od lístkov na koncerty až po recepty, niektoré letecké spoločnosti, ako napríklad Ryanair, Jet2, easyJet a TUI, na určitých trasách preferujú alebo dokonca až vyžadujú vytlačené palubné lístky. Napríklad pri ceste do Turecka vám digitálna verzia nemusí stačiť.

Praktické dôvody na vytlačenie letenky

Predstavte si, že ste na letisku a váš mobil sa zrazu vybije. Bez signálu alebo s vybitou batériou je váš digitálny palubný lístok nepoužiteľný. V takýchto prípadoch vás môže zachrániť práve vytlačený palubný lístok, ktorý máte v taške.

Ani skenovanie mobilného palubného lístka nemusí byť vždy hladké. Displej môže byť špinavý, príliš tmavý, prípadne sa vaše zariadenie môže otočiť nesprávnym smerom. S vytlačeným lístkom sa týmto komplikáciám vyhnete.

Tlačené palubné lístky môžu tiež pomôcť znížiť riziko krádeže osobných údajov. Po použití ich môžete jednoducho zlikvidovať a tým minimalizovať riziko zneužitia vašich informácií.

Špeciálne pravidlá

Niektoré letiská, napríklad tie v Albánsku, Maroku či v Turecku, stále nedokážu spracovať digitálne palubné lístky. Ryanair, easyJet a Jet2 preto odporúčajú, aby si cestujúci do týchto destinácií svoje palubné lístky vytlačili.

Ryanair navyše účtuje poplatok za vydanie palubného lístka na letisku, ktorý aktuálne predstavuje 20 libier (približne 23,75 eura).

Vytlačený palubný lístok vám môže ušetriť nielen stres, ale aj peniaze, preto sa pred každou cestou oplatí skontrolovať požiadavky leteckej spoločnosti a zvážiť vytlačenie letenky.

0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
Zdroj: LADBibleTAGY:
Autor:
Vanessa Massayova
Vanessa Massayova

Pochádza z Bratislavy, kde vyštudovala ruské a východoeurópske štúdiá na Filozofickej fakulte Univerzity Komenského. Žurnalistika bola najskôr iba jej hobby, neskôr sa však stala redaktorkou v Startitup. Teraz sa v Kryptomagazíne venuje aktualitám a zaujímavým témam.