Druhé najväčšie mesto Slovenska dlží stovky miliónov eur. Teraz spúšťa projekt za ďalších šesť

  • Mesto dlží dokopy stovky miliónov eur.
  • Rekonštrukcie začínajú dnes.
  • Niektoré cesty budú mať obchádzky.
Ekonomika Mesto spúšťa opravu ciest
Mesto spúšťa opravu ciest. Zdroj: shutterstock.com/Chutima Chaochaiya
BITmarkets BITmarkets

Mesto Košice začne v utorok (30. 7.) s komplexnými opravami štyroch ciest a priľahlých chodníkov.

Takmer 6 miliónov eur

Ide o práce v rámci tretej etapy rekonštrukcie komunikácií v Košiciach za 5,65 milióna eur bez DPH, píše TASR.

Realizáciu počas nasledujúcich troch mesiacov zabezpečí spoločnosť Eurovia. Informácie o tom poskytol magistrát na svojej webovej stránke.

Mesto spúšťa masívnu opravu ciest

V utorok dopoludnia sa začnú práce na Mliečnej ulici v Košickej Novej Vsi. V druhom augustovom týždni sa práce presunú na Jantárovú a Watsonovu ulicu, následne aj na Tolstého ulicu.

Opravované úseky ciest boli vybrané na základe ich stavebnotechnického stavu, obhliadok a posúdenia zástupcov magistrátu mesta Košice v spolupráci s mestskými časťami,” uvádza mesto, pričom celkovo ide o 3,7 kilometra ciest.

Nielen cesty budú nové

Rekonštrukciou prejdú aj niektoré autobusové zastávky a parkovisko pri Botanickej záhrade.

Oprava Mliečnej ulice by mala trvať do konca augusta. Ulica bude zjednosmernená v smere od cintorína k okružnej križovatke. V rámci rekonštrukcie Jantárovej nebude možné odbočiť na túto ulicu z Južnej triedy. Časť Watsonovej ulice bude opravená od križovatky s Komenského po odbočku na Mánesovu ulicu.

92%

Zarábaj aj ty na raste kryptomien.

Začni ich nakupovať na Bitmarkets a získaj 100 dolárový vstupný bonus.

Sponzorovaný obsah

Vznikne jednosmerka

Tolstého ulica bude počas dvoch mesiacov stavebných prác zjednosmernená v smere od Ulice obrancov mieru po križovatku pri Národnej banke Slovenska (Slovenskej jednoty).

Po ukončení opravy dôjde k trvalému zjednosmerneniu časti Tolstého ulice, kde bude zakázané odbočiť v smere od ZŠ Tomášikova doprava ku križovatke s Ulicou obrancov mieru,” dodáva magistrát.

Mesto bude práce financovať z dodávateľského úveru so splatnosťou desať rokov. Splácanie začne v januári budúceho roka. Posledná splátka je plánovaná na december 2034.

Sme si vedomí, že celkový investičný dlh na cestných komunikáciách v meste sa pohybuje v stovkách miliónov eur. Situácia sa aj vďaka týmto investíciám postupne zlepšuje. Máme pripravené aj ďalšie projekty na komplexné opravy a rekonštrukcie ďalších ciest a chodníkov,” uviedol primátor Jaroslav Polaček.

0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
TAGY: