Bitcoin prekoná 100 000 dolárov, ak sa stane toto, tvrdí Robert Kiyosaki

  • Robert Kiyosaki predpovedá, že Bitcoin dosiahne 105 000 dolárov.
  • Dôvodom má byť pokles dolára a benevolentná politika Donalda Trumpa.
  • Bitcoin by tak od súčasnej ceny stúpol o ďalších 64 %.
Novinky Robert Kiyosaki predpovedá Bitcoinu 100 000 dolárov
Robert Kiyosaki predpovedá Bitcoinu 100 000 dolárov. Zdroj: shutterstock.com/thisdesign a The Rich Dad Channel
BITmarkets BITmarkets

Sentiment investorov na kryptomenovom trhu opäť ožíva po tom, čo Bitcoin dokázal za pomerne krátky čas výrazne stúpnuť. Býčia dynamika sa 22. júla síce zastavila, no pozitívne predpovede neutíchli. Výnimkou nie je ani Robert Kiyosaki, ktorý nedávno predpovedal, za akej podmienky dosiahne Bitcoin 105 000 dolárov, uvádza správa News Bitcoin.

Rober Kiyosaki predpovedá cenu Bitcoinu

Za predpokladu, že Donald Trump bude znovu zvolený za prezidenta USA, dolár zoslabne. To následne spôsobí rast cien aktív, akým je aj Bitcoin.

Kiyosaki verí, že do augusta 2025 porastie zlato na 3 300 dolárov za uncu, striebro na 79 dolárov za uncu a Bitcoin na 105 000 dolárov.

Táto cenová predpoveď je však v kontraste s jeho predošlým tvrdením, keď povedal, že Bitcoin dosiahne 350 000 dolárov už v tomto roku. To len dokazuje, že nikto v skutočnosti nevie, kedy Bitcoin prekoná 100 000 dolárov a kde trh sformuje vrchol rastúceho cyklu.

Prezidentské voľby v USA

Tohtoročné prezidentské voľby v USA budú už 60. štvorročnými prezidentskými voľbami. Konať sa budú v utorok 5. novembra 2024. Voliči budú voliť prezidenta a viceprezidenta na obdobie štyroch rokov.

97%

Zarábaj aj ty na raste kryptomien.

Začni ich nakupovať na Binance a získaj 100 dolárový vstupný bonus.

Sponzorovaný obsah

Bitcoin smeruje nad 100 000 dolárov

Je dôležité poznamenať, že potenciálny pokles dolára nie je jediným dôvodom, prečo by Bitcoin mohol narásť. Donald Trump sa totiž označil za kryptomenového prezidenta a jeho pozitívny postoj ku kryptomenám je súčasťou jeho kampane. To znamená, že regulačné prostredie kryptomien by mohlo byť po zvolení Trumpa za prezidenta benevolentnejšie.

Keďže čoraz viac občanov v USA vlastní kryptomeny, postoj budúceho prezidenta k tejto triede aktív môže byť pre mnohých voličov rozhodujúci.

Ak by mal Kiyosaki skutočne pravdu, Bitcoin by dokázal vytvoriť zhodnotenie od súčasnej ceny o ďalších 64 %.

Rast Bitcoinu na 100 000 dolárov

Rast Bitcoinu na 100 000 dolárov. Zdroj: TradingView

Bez ohľadu na fundamentálne faktory, väčšina obchodníkov s kryptomenami verí, že Bitcoin prekoná 100 000 dolárov v súčasnom halvingovom cykle. Podobné predpovede sa objavovali aj v predošlom cykle, a Bitcoin napokon neprekonal ani 70 000 dolárov. V súčasnosti je však situácia značne odlišná, pretože Bitcoin vytvoril halving len v apríli, pričom ceny po tejto udalosti rástli vždy minimálne rok a pol.

Ak sa viac zaujímate o Bitcoin, odporúčame vám pozrieť sa aj na nasledujúce video:

0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
Zdroj: News BitcoinTAGY:
Autor:
Marek Jendrál
Marek Jendrál

Vyštudoval financie, bankovníctvo a investovanie. O kryptomeny sa zaujíma od roku 2015. V článkoch sa špecializuje na technickú analýzu a sieťové dáta z blockchainu.