Bitcoin čaká masívny rast, tvrdí legenda obchodovania

  • Bitcoin stojí pred masívnym rastom.
  • Na základe analýzy to tvrdí Peter Brandt.
  • Názor dokladuje technicky, ale aj psychologicky.
Novinky Bitcoin čaká masívny rast
Bitcoin čaká masívny rast. Zdroj: shutterstock.com/Lucas Rodrigues M
BITmarkets BITmarkets

Bitcoin podľa rešpektovaného obchodníka porastie. Peter Brandt, známy veterán obchodovania a takmer legendárna osobnosť v oblasti technickej analýzy, vyjadril optimistický názor na budúci vývoj Bitcoinu. V najnovšom tweete, ktorý vyvolal pozornosť mnohých investorov, uviedol, že medvedí trh, ktorý trvá už niekoľko mesiacov, by mohol byť na konci. Podľa Brandta sa medvede dostali do pasce a trh je pripravený na výrazný pozitívny pohyb.

Technická analýza

Brandt poukázal na niekoľko technických indikátorov, ktoré podporujú jeho predpoveď. Medzi nimi je aj formácia, ktorú nazýva „Hump…Slump…Bump…Dump…Pump”, čo je pattern naznačujúci možný obrat trendu. Tento vzor sa často vyskytuje na konci dlhodobých poklesov a signalizuje, že trh sa môže pripraviť na rast.

„Hump…Slump…Bump…Dump…Pump”

Terminológia „Hump…Slump…Bump…Dump…Pump”, ktorú používa Brandt, popisuje špecifický model pohybu ceny Bitcoinu. Vzorec začína počiatočným vzostupom (hrb), po ktorom nasleduje pokles (prepad), zotavenie (bump), prudký pokles (dump) a nakoniec silný vzostup (pumpa). Brandt často odkazoval na tento vzor v cene BTC, pričom v januári poznamenal, že „udržuje zdravý rastový trend”.

Ďalším dôležitým faktorom, ktorý Brandt zdôraznil, je zvyšujúci sa objem obchodov. Zvýšený objem obchodov v kombinácii s pozitívnymi technickými vzormi často signalizuje silný tlak na nákup, ktorý môže viesť k zvýšeniu ceny.

Brandt tiež poukázal na pozitívny vývoj v makroekonomických podmienkach, ako je zvyšujúca sa adopcia kryptomien a zlepšujúca sa regulačná situácia.

92%

Zarábaj aj ty na raste kryptomien.

Začni ich nakupovať na Bitmarkets a získaj 100 dolárový vstupný bonus.

Sponzorovaný obsah

Bitcoin porastie

Podľa Brandta sa medvede dostali do pasce, čo znamená, že mnohí obchodníci, ktorí stavili na pokles ceny Bitcoinu, môžu byť nútení svoje pozície zatvoriť. Toto môže vytvoriť dodatočný tlak na nákup a posilniť rastový trend. Brandt verí, že mnohí z týchto obchodníkov sa ocitnú v situácii, keď budú musieť nakupovať Bitcoin, aby minimalizovali svoje straty, čo ešte viac posilní rast ceny.

Brandtov optimizmus nie je založený len na technickej analýze. Zdôrazňuje tiež dôležitosť psychologických faktorov a sentimentu na trhu. V súčasnosti sa zdá, že sentiment medzi investormi sa zlepšuje, čo môže byť ďalším pozitívnym signálom pre Bitcoin. To dokazujú aj dáta združené v tzv. Indexe strachu a chamtivosti. Tento index vyjadruje sentiment trhu držiteľov Bitcoinu, a teda ich dôveru v budúci rast či prepad ceny. V súčasnosti je po dlhom čase na vysokých úrovniach.

Peter Brandt verí, že Bitcoin je pripravený na výrazný rast a že súčasný klesajúci trh je na konci. Svoju analýzu založil na kombinácii technických indikátorov, zvyšujúceho sa objemu obchodov a pozitívnych makroekonomických podmienok. Ak sa jeho predpovede naplnia, investori môžu očakávať významné zisky.

0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
Zdroj: Bitcoin NewsTAGY:
Autor:
Marek Rodák
Marek Rodák

Vyštudoval filozofiu a históriu. Počas svojho profesionálneho života skúsil viacero pozícií, od marketingu, cez učiteľa, asistenta až po zastupujúceho riaditeľa školy. Vo voľnom čase sa venuje kryptomenám. Píše od roku 2011.