Chorvátska polícia upozorňuje na potenciálne nebezpečenstvo. Týka sa aj turistov

  • V Chorvátsku eviduju niekoľko útokov psov na ľudí.
  • Polícia vyzýva ľudí k obozretnosti a majiteľov psov žiada, aby svojich miláčikov nepúšťali z vôdzky.
Off topic Chorvátska polícia upozorňuje na potenciálne nebezpečenstvo
Chorvátska polícia upozorňuje na potenciálne nebezpečenstvo. Zdroj: Shutterstock.com/margouillat photo, Ajdin Kamber
BITmarkets BITmarkets

Chorvátska polícia upozorňuje domácich, ako aj turistov, aby si dávali pozor na tamojšie psy. Eviduje totiž prípady, keď rozzúrené psy zaútočili na ľudí. V priebehu niekoľkých dní došlo k viacerým incidentom.

Napríklad len nedávno ušiel 44-ročnému mužovi pes, ktorý následne ľahko zranil dieťa. Pár dní na to zaútočil aj pes 77-ročnej ženy, ktorá ho nemala na vôdzke. Problémy nastali aj na populárnom ostrove Pag, kde pes tiež zaútočil na malé dieťa.

Pokuty

Všetkých majiteľov psov, ktoré zaútočili na ľudí, rieši polícia. Už teraz je známe, že ich neminie pokuta.

Pokutu však dostane aj muž, ktorý nechal svojich 5 psov potulovať sa bez dozoru v oblasti Gračac.

Polícia na základe týchto nepríjemností vyzýva ľudí k obozretnosti. Majiteľov psov žiada, aby na svojich miláčikov dávali pozor a nepúšťali ich z vôdzky. Muži zákona poukazujú predovšetkým na to, že majitelia zvierat majú povinnosť prijať určité bezpečnostné opatrenia, aby ich miláčikovia neohrozovali ľudí či cudzie zvieratá.

Majitelia by mali mať svoje psy na vôdzke, z ktorej by ich nemali púšťať. Jedine tak sa dá zabrániť prípadným útokom na iné zvieratá alebo ľudí, najmä deti. Ak majiteľ vie, že jeho pes je agresívny, pri venčení na verejnosti mu musí nasadiť náhubok.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah
Obchodovanie je riskantné a môžete pri ňom stratiť časť alebo celý investovaný kapitál. Poskytnuté informácie slúžia len na informačné a vzdelávacie účely a nepredstavujú akýkoľvek typ finančného poradenstva a/alebo investičného odporúčania.
Späť
Strana 1/2Ďalej
0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
Zdroj: Zadarská políciaTAGY:
Autor:
Karina Daráková
Karina Daráková

Karina Daráková pochádza spod Tatier a vyštudovala žurnalistiku na Univerzite Konštantína Filozofa v Nitre. V minulosti pôsobila v Novom Čase a na pozícii vedúcej domáceho spravodajstva v Startitup. V Kryptomagazine sa venuje ekonomickým a realitným témam.