Slováci môžu ušetriť vďaka špeciálnej platobnej karte. Ponúkajú ju tieto banky

  • Novodobé platobné karty majú oproti klasickým množstvo výhod.
  • Na Slovensku ich ponúkajú viaceré veľké banky.
Novinky Slovenské banky ponúkajú virtuálne karty
Slovenské banky ponúkajú virtuálne karty. Zdroj: shutterstock.com/Valeri Luzina/13threephotography
BITmarkets BITmarkets

Digitálna doba významne ovplyvnila sféru bankových služieb. Klienti bánk využívajú množstvo technologických noviniek, ktoré im uľahčujú prácu s financiami.

Niektoré slovenské banky ponúkajú aj špeciálne platobné karty. Slováci ocenia predovšetkým ich vysokú mieru bezpečnosti, pohodlie a úsporu.

Slováci môžu využívať moderné typy kariet

Virtuálna karta prináša množstvo výhod. Ponúka maximálnu možnú úroveň bezpečia. Nemôžete ju stratiť, ani vám ju nikto neukradne. Vysoký komfort prináša možnosť nosiť ju v mobile či inteligentných hodinkách.

Virtuálne karty sú bez poplatkov

Vďaka virtuálnej karte klienti bánk ušetria na poplatkoch za vystavenie, blokovanie alebo zrušenie karty. Všetky tieto úkony sú totiž zadarmo.

Virtuálna platobná karta je modernou verziou klasickej plastovej karty. Uložíte si ju jednoducho do mobilu prostredníctvom služieb, ako je Apple Pay či Google Pay.

Michal Čarný, generálny riaditeľ Mastercard pre Slovensko a Českú republiku vysvetlil:

Technológia platobných kariet zmenila svet a vyvíja sa ďalej. Ďalším stupňom vývoja je platobná karta, ktorá nemá fyzickú podobu – existuje iba v digitálnej forme v smartfóne. Znamená to, že zákazník dostane v prvom rade virtuálnu platobnú kartu, ktorú si môže uložiť do svojho mobilného zariadenia a prakticky okamžite ju aj začať požívať, a nemusí čakať, kým mu fyzická karta príde poštou.

Používatelia platobných kariet aj týmto spôsobom platenia prispievajú k udržateľnejšiemu spôsobu života.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah
Obchodovanie je riskantné a môžete pri ňom stratiť časť alebo celý investovaný kapitál. Poskytnuté informácie slúžia len na informačné a vzdelávacie účely a nepredstavujú akýkoľvek typ finančného poradenstva a/alebo investičného odporúčania.

Virtuálne karty majú oproti plastovým viaceré výhody

Tieto špeciálne karty prinášajú množstvo výhod. Práve preto ich využíva čoraz viac Slovákov. V porovnaní s plastovou kartou môžu ich držitelia naraziť na obmedzenia jedine v prípade výberu hotovosti z bankomatov.

Nefunguje vo všetkých bankomatoch

Virtuálnou kartou môžete vyberať peniaze len z bezkontaktných bankomatov.

Dobrou správou však je, že ich počet na Slovensku neustále rastie. V minulom roku svoje bankomaty modernizovala najväčšia banka, Slovenská sporiteľňa.

Späť
Strana 1/2Ďalej
0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
Zdroj: Slovenská sporiteľňaTAGY:
Autor:
Nikola Litvinová
Nikola Litvinová

Vyštudovala odbor financie a intenzívne sa venuje investovaniu. Analytickým okom sleduje svetové aj domáce ekonomické dianie. Zaujíma sa nie len o kryptomeny, ale rovnako aj o tradičné finančné trhy. Baví ju vytvárať pútavý obsah, ktorý prináša čitateľom skutočnú hodnotu.