Slnečná európska krajina rozpredáva domy za 1 euro. Podmienky sú jednoduché

  • Ak vás láka sťahovanie zo Slovenska, je ten najlepší čas.
  • V slnečnom Taliansku si totiž môže kúpiť nehnuteľnosť iba za 1 euro.
Off topic Slnečná európska krajina rozpredáva domy za 1 euro
Slnečná európska krajina rozpredáva domy za 1 euro. Zdroj: Shutterstock.com/ermess, Studio Romantic
BITmarkets BITmarkets

Uvažujete nad odchodom zo Slovenska a sťahovaním sa do jednej z krajín na juhu? Ak vám v tomto bránia iba ceny nehnuteľností v týchto krajinách, máme pre vás výbornú správu.

Ako totiž informuje portál Independent, v Taliansku si môžete kúpiť dom za smiešne jedno euro. Nejde o žiadnu novinku, takýto predaj nehnuteľností tu prebiehal až v minulosti. Poďme sa teda pozrieť na to, čo musíte splniť, aby ste dom získali.

Mladým sa vidiek nepozdáva

Odchod ľudí z vidieka krajina rieši naozaj kreatívnym spôsobom. Vzhľadom na to, že mnohí starší Taliani žijú sami, svoje nehnuteľnosti odkazujú tamojším úradom. Ak sa k takejto nehnuteľnosti dostane mladšia generácia, problémom často býva poloha mimo mesta, ktorá im bráni v presťahovaní sa.

Krajina však chce, aby tieto vidiecké domčeky dýchali životom aj po smrti ich pôvodných majiteľov, takže ich nepredáva za pôvodnú cenu. S ich predajom by bol totiž problém. Namiesto toho ich predáva za úplné drobné.

Cieľom je obnoviť kultúrnu identitu a zlepšiť bytové prostredie, čo by sa mohlo dosiahnuť prostredníctvom oživenia malých opustených centier, prípadne obnovy budov, ktoré sú síce súčasťou histórie, no sú v stave zanedbania.

Domček za euro v Taliansku síce znie lákavo, no nie je to také jednoduché. Taliansko sa chce totiž vyhnúť tomu, aby domy po predaji chátrali. Osoby, ktoré o tieto domy majú záujem, sa musia zaviazať k ich rekonštrukcii a k tomu, že v nich budú nejaký čas bývať.

Dom síce stoji jedno euro, no okrem toho by záujemcovia mali počítať aj s právnymi poplatkami. Tie sa môžu vyšplhať na niekoľko tisíc eur. Veľké peniaze môže stáť aj rekonštrukcia nehnuteľnosti. Táto suma sa môže pohybovať na úrovni od 20 000 eur do 50 000 eur.

Aj napriek tomu sa však táto kúpa oplatí, stačí totiž, ak si celkové náklady za túto nehnuteľnosť porovnáte s cenami nehnuteľností na Slovensku.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah
Obchodovanie je riskantné a môžete pri ňom stratiť časť alebo celý investovaný kapitál. Poskytnuté informácie slúžia len na informačné a vzdelávacie účely a nepredstavujú akýkoľvek typ finančného poradenstva a/alebo investičného odporúčania.

Aké sú podmienky?

Späť
Strana 1/2Ďalej
0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
Zdroj: IndependentTAGY:
Autor:
Karina Daráková
Karina Daráková

Karina Daráková pochádza spod Tatier a vyštudovala žurnalistiku na Univerzite Konštantína Filozofa v Nitre. V minulosti pôsobila v Novom Čase a na pozícii vedúcej domáceho spravodajstva v Startitup. V Kryptomagazine sa venuje ekonomickým a realitným témam.