Mobil reklama GuardiannnPC reklama Guardiannn

Veľký operátor zdražuje. Slováci si priplatia aj o polovicu viac

  • O2 už od júla podstatne zvýši ceny niektorých hovorov a SMS správ.
  • Slováci, ktorí so zmenou nesúhlasia, môžu svoj program zmeniť.
Novinky O2 mení cenník
O2 mení cenník. Zdroj: shutterstock.com/Irina Shatilova/Lenscap Photography
BitmarketsBitmarkets

Jeden z najväčších slovenských telekomunikačných operátorov čoskoro pristúpi k zmene cenníka služieb. Zmena sa dotkne niektorých predplatených programov. Klienti, ktorí so zdražovaním služieb nesúhlasia, môžu prejsť na iný typ programu, prípadne si môžu vybrať niektorého z konkurenčných mobilných operátorov. Na tému upozornili Aktuality.

Operátor zdražuje až o 50 %

Telekomunikačný gigant O2 výrazne zvýši ceny volaní a SMS správ do zahraničia. Zmena nastane od 1. júla 2024. Vyššie ceny čakajú klientov, ktorí využívajú predplatené karty Fér a Voľnosť, ale aj tých, ktorí majú program Fér na faktúru.

O2 uvádza:

Úprava cien sa výhradne týka len volaní a SMS do zahraničia a nie cien v rámci Slovenska. Cenu volaní do zahraničia dorovnávame na úroveň volaní ako doma.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah
Finančné rozdielové zmluvy sú zložité nástroje a sú spojené s vysokým rizikom rýchlych finančných strát v dôsledku pákového efektu. Na 76 % účtov retailových investorov dochádza k finančným stratám pri obchodovaní s finančnými rozdielovými zmluvami u tohto poskytovateľa. Mali by ste zvážiť, či chápete, ako finančné rozdielové zmluvy fungujú, a či si môžete dovoliť podstúpiť vysoké riziko, že utrpíte finančné straty.

Nové ceny volaní a hovorov do zahraničia

Klienti O2, ktorí využívajú program Fér, platia aktuálne za jednu minútu hovoru do zahraničia (do krajín EÚ) 13 centov. Od júla si bude O2 účtovať 15 centov za minútu. V programe Fér zdražejú aj SMS správy. V súčasnosti stojí jedna SMS do krajín EÚ 6 centov, po novom to bude 7,2 centu za SMS.

Klienti operátora, ktorí majú program Voľnosť, zaplatia za volania do zahraničia až o polovicu viac ako doteraz. Jedna minúta hovoru bude od júla spoplatnená sumou 15 centov, pričom doposiaľ si operátor za minútu hovoru účtoval len 10 centov. SMS správy do zahraničia v rámci programu Voľnosť zdražejú z 5 centov na 7,2 centu.  

Všetky typy programov, ktoré zasiahne júlové zdražovanie, sú bez viazanosti. Klienti tak majú možnosť zmeniť svoj program na výhodnejšiu alternatívu, prípadne poobzerať sa po inom mobilnom operátorovi, ktorý ponúka za rovnaké služby prijateľnejšie ceny.

O2 je líder v pokrytí 5G

O2 sa môže aktuálne pýšiť najväčším pokrytím 5G sieťou na Slovensku. Z pomedzi všetkých mobilných operátorov je jasným víťazom. O2 totiž pokrýva rýchlou sieťou až 76,5 % slovenskej populácie.

Pred pár dňami sme vás informovali o tom, že svoje 5G pokrytie rozšíril aj Orange. Pokrýva tak 66,5 % slovenského obyvateľstva. Telekom ponúka toto pokrytie pre 55,3 % Slovákov. Za touto trojicou výrazne zaostáva 4ka so svojimi približne 10-timi percentami.

0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
Zdroj: ZiveTAGY:
Autor:
Nikola Litvinová
Nikola Litvinová

Vyštudovala odbor financie a intenzívne sa venuje investovaniu. Analytickým okom sleduje svetové aj domáce ekonomické dianie. Zaujíma sa nie len o kryptomeny, ale rovnako aj o tradičné finančné trhy. Baví ju vytvárať pútavý obsah, ktorý prináša čitateľom skutočnú hodnotu.