Riziko pádu sa zvyšuje – Bitcoin stratil rastovú silu

Analýzy Bitcoin stratil silu
Bitcoin stratil silu. Zdroj: shutterstock.com/Sarawut Aiemsinsuk/Audio und werbung
Ťažba kryptomien Ťažba kryptomien

Kryptomenový trh tento mesiac stratil na bullish sile. Zatiaľ čo minulý mesiac bol jeden z najlepších v celej histórií, tak vo februári sa trh takmer vôbec nepohol. Všetky kryptomeny konsolidujú na lokálnom vrchole a hrozí pokles.

Čo vieme z makroekonomického hľadiska?

Dôležitý faktor pre stabilný rast na trhu sú úrokové sadzby. Tie sú za posledných niekoľko rokov najvyššie takmer po celom svete. Centrálne banky dokonca sami avizovali, že ich cieľom na tento rok ešte nie je podpora rastu trhu, ale zníženie inflácie. Pivot v prípade úrokových sadzieb v USA sa očakáva nad 5 %. Stabilizovať by sa situácia mohla až v závere tohto roka. Následne môžeme uvažovať nad tým, že akcie a kryptomeny pôjdu na historické maximá.

Napriek tomu na tento rok netreba byť skeptický. Bitcoin sa dostáva do korekčného pohybu minuloročného poklesu. Môže sa pohybovať na hodnotách v rozpätí 15 000 až 40 000 dolárov.

Ak máš otázky okolo investovania, alebo chceš poradiť, neváhaj sa pridať k nám do Discord komunity. Môžeš sa sem pripojiť aj ak chceš mať prehľad o dôležitých správach z kryptomenového sveta alebo odoberať notifikácie o cenových pohyboch.

Nakupuj a obchoduj kryptomeny na Binance, najlepšej a najlacnejšej burze na svete. V spolupráci sme pre teba pripravili špeciálne zľavy a bonus až do 50 USD! Vytvor si účet cez >>>náš odkaz<<< a získaj doživotnú zľavu 5 % na obchodné poplatky. Návod, ako jednoducho a lacno kúpiť a obchodovať kryptomeny, nájdeš v tomto článku.
Sponzorovaný obsah

Aký očakávať vývoj na bitcoine tento mesiac?

Bitcoinu sa celý tento mesiac nedarí preraziť rezistenciu, ktorá je tesne pod 25 000 dolármi. Je to signál k tomu, že na trhu nie je sila ďalej rásť. Viac ku scenáru, že bitcoin poklesne sa prikláňam aj preto, lebo už 3 mesiace nebol vo väčšej korekcii. Takáto situácie nastáva iba zriedka. Jednoducho, pre dlhodobý, zdravý cenový rast bude musieť prísť pohyb aj do protismeru.

Čo očakávam na bitcoine

Čo očakávam na bitcoine. Zdroj: tradingview.com

V prípade poklesu na 20 000 dolárov môžeme očakávať odraz. Zároveň odporúčam stále sledovať situáciu okolo kryptomenových spoločností. Len nedávno sa do problémov dostála platforma Genesis. Jej krach môže spustiť ešte hlbšiu korekciu, ktorú neviem predpokladať v žiadnej analýze. Rovnako nás bitcoin môže prekvapiť ďalším rastom, v prípade pozitívneho fundamentu a až od 30 000 dolárov nastane dlho očakávaný pokles.

Prečítaj si aj: Bitcoin čaká veľký pohyb – Do niekoľkých dní sa rozhodne

Autor:
Ľuboš Kovár
Ľuboš Kovár

Kryptomenám sa venuje už od strednej školy. Za niekoľko rokov vybudoval z Kryptomagazínu najväčší kryptomenový a zároveň ekonomický magazín na Slovensku.