Bloomberg prekvapuje: Bitcoin v roku 2023 naplní svoj potenciál digitálneho zlata

Novinky Bitcoin porastie spoločne s infláciou
Bitcoin porastie spoločne s infláciou. Zdroj: Shutterstock.com/Wit Olszewski/g0d4ather
Ťažba kryptomien Ťažba kryptomien

Začiatkom roka 2023 sa čoraz viac analytikov a popredných finančných inštitúcií vyjadruje k možnej cenovej budúcnosti kryptomien. Je však potrebné dodať, že prevládajú hlavne negatívne predpovede, podľa ktorých Bitcoin klesne až na hranicu 10 000 dolárov. Podľa agentúry Bloomberg však bude tento scenár úplne opačný a vlajková kryptomena dosiahne neočakávané maximá.

Recesia vystrelí Bitcoin nahor

V minulom roku trh s kryptomenami bojoval s viacerými negatívnymi udalosťami, ktoré nikto nečakal. Tieto fundamenty napáchali veľké škody a prišli v najmenej vhodný okamih práve v období, keď sa svet spamätával z vypuknutia vojny na Ukrajine.

Dôvera investorov padla na minimum a s ňou aj ceny jednotlivých kryptomien na čele s Bitcoinom. Aj napriek tomu však niektoré finančné inštitúcie predpovedajú, že sa situácia v tomu roku otočí. Agentúra Bloomberg očakáva, že Bitcoin konečne naplní svoj potenciál ako aktívum, ktoré má investorov chrániť pred infláciou podobne ako zlato. To od začiatku roka dosahuje skvelé výsledky spojené s masívnymi nákupmi centrálnych bánk. O náraste tohto drahého kovu sme vás informovali aj v našom článku: Aktuálne: Čína hromadí zlato, aby oslabila globálnu dominanciu amerického dolára.

BTC/USD

BTC/USD 30m TF. Zdroj: TradingView

Rastúci potenciál globálneho hospodárskeho útlmu môže byť hlavným faktorom výkonnosti kryptomien v roku 2023. Podľa našich predstáv sa Bitcoin s najväčšou pravdepodobnosťou dostane nahor, a to vo väčšine scenárov,” uvádza agentúra Bloomberg.

Nakupuj a obchoduj kryptomeny na Binance, najlepšej a najlacnejšej burze na svete. V spolupráci sme pre teba pripravili špeciálne zľavy a bonus až do 50 USD! Vytvor si účet cez >>>náš odkaz<<< a získaj doživotnú zľavu 5 % na obchodné poplatky. Návod, ako jednoducho a lacno kúpiť a obchodovať kryptomeny, nájdeš v tomto článku.
Sponzorovaný obsah

Digitálne zlato

Agentúra Bloomberg nie je jediná finančná inštitúcia, ktorá očakáva obrat na trhu s kryptomenami. Zakladateľ fondu Altana Digital Currency Fond, Alistair Milne očakáva rast BTC až na hodnotu 45 000 dolárov. S rastúcou infláciou bude podľa jeho slov rásť aj nákupný apetít investorov. Vlajková kryptomena sa v čase písania tohto článku obchodovala na úrovni 17 223 dolárov.

Inverzná výnosová krivka naznačuje, že sa dlhodobé úrokové sadzby dostávajú pod úroveň krátkodobých sadzieb. Tento faktor môže byť náznakom slabého hospodárskeho rastu, čo logicky môže vyvolať paniku.

Ak nastane tento scenár, Bitcoin bude pripravený prevziať úlohu digitálneho zlata, čo značí, že bude dosahovať rovnako dobré výsledky v rastúcom trende,” dodáva na záver agentúra Bloomberg.

Rast Bitcoinu môže podporiť aj pozitívna novinka, o ktorej sme vás informovali v našom nedávnom článku. Najväčší svetový správca aktív BlackRock totiž pridal vlajkovú kryptomenu do globálneho fondu. Tento faktor môže nielen naštartovať rast ceny BTC, ale vo veľkej miere zvýšiť globálne prijatie kryptomien.

Čítaj ďalej: Fanúšikovia Etherea sa tešia: aktivita siete prudko stúpa