Burza Binance spálila tokeny BNB v hodnote viac ako 500 miliónov dolárov. Budeme svedkami rastu?

Novinky Binance pokračuje v spaľovaní
Binance pokračuje v spaľovaní. Zdroj: Shutterstock.com/DarkTime
Ťažba kryptomien Ťažba kryptomien

Burza Binance opäť spálila obrovské množstvo tokenov BNB v hodnote viac ako 570 miliónov dolárov, čo môže byť signálom pre rastúci trend.

Binance masívne spaľuje

Najväčšia kryptomenová burza počas predchádzajúcich dní ukončila poslednú sériu spaľovania tokenov BNB za tretí štvrťrok. Celkovo sa spálili 2 milióny BNB, čo predstavuje hodnotu viac ako 570 miliónov dolárov.

Spaľovací proces prebiehal prostredníctvom automatizovaného procesu burzy Binance a programu Pioneer burn. Burza Binance má v pláne odstrániť z obehu 100 miliónov tokenov BNB, čo predstavuje 50 % z celkovej ponuky.

 

Automatizovaný proces spaľovania BNB poskytuje nezávisle kontrolovateľný a objektívny proces,” uvádza sa v oficiálnom vyhlásení burzy.

Relatívne vysoká výkonnosť tokenu BNB môže byť náznakom menších obáv investorov o problematiku decentralizácie. Hackerské útoky v sektore DeFi prinútili investorov držať svoje tokeny na bezpečných burzách.

Počet krádeží a celková hodnota ukradnutá z centralizovaných búrz klesla o viac ako 58 % z 972 miliónov dolárov v roku 2018 na 413 miliónov dolárov v roku 2021,” uvádza sa v správe spoločnosti Chainalysis.

Nedávny útok na burzu Binance priniesol hackerovi približne 2 milióny tokenov BNB v hodnote 590 miliónov dolárov. Spoločnosť reagovala pozastavením vkladov a výberov. Na výkonnosť natívneho tokenu BNB to však nemalo negatívny vplyv, a to je pozitívnou správou pre najväčšiu kryptomenovú burzu. V prípade pokračovania spaľovania môžeme byť svedkami rastu.

Burza Binance kvartálne spaľuje tokeny BNB s cieľom znížiť ich ponuku. Tento mechanizmus spôsobuje, že BNB je jedna z mála kryptomien, ktorá je skutočne deflačná a v budúcnosti sa to môže pozitívne podpísať na jej cene.

Prečítaj si tiež: Každý druhý majiteľ Bitcoinu je v strate, no v budúcnosti ho čakajú vysoké zisky

Nakupuj a obchoduj kryptomeny na Binance, najlepšej a najlacnejšej burze na svete. V spolupráci sme pre teba pripravili špeciálne zľavy a bonus až do 50 USD! Vytvor si účet cez >>>náš odkaz<<< a získaj doživotnú zľavu 5 % na obchodné poplatky. Návod, ako jednoducho a lacno kúpiť a obchodovať kryptomeny, nájdeš v tomto článku.