Súd s Tetherom zdarne skončil! Firma zaplatí menšiu pokutu a už má pokoj

Ťažba kryptomien Ťažba kryptomien

Spoločnosť Tether, správca najväčšieho stablecoinu na trhu s kryptomenami s kapitalizáciou 35 miliárd dolárov, po dvoch rokoch súdnych sporov dosiahla dohodu s generálnym prokutátorom štátu New York. Odteraz bude plne transparentná ohľadom rezerv, ktorými kryje svoju kryptomenu, zaplatí pokutu 18,5 milióna dolárov a po novom svoje služby nebude môcť poskytovať obyvateľom New Yorku.

Takto teda končí dlhodočná kontroverzia. Problémy Tetheru viseli ako Damoklov meč dva roky visel nad celým trhom. Skeptici Tether podozrievali z machinácií a očakávali, že spoločnosť pod tlakom regulátorov imploduje. Stablecoin USDT je totiž pre väčšinu búrz veľmi dôležitý a jeho krach by spôsobil obrovksé škody.

Viete že: Ľudia za 10 rokov stratili 200 miliárd v Bitcoinoch! Kde sú všetky tie mince?

Tether zaplatí 18,5 milióna dolárov a už bude mať pokoj

Súčasťou dohody je aj zaplatenie pokuty za “škody, ktoré Tether spôsobil štátu New York.” 18,5 milióna dolárov spoločnosť Tether považuje za gesto dobrej vôle, ktoré vyjadruje, že je čas konflikt odložiť a ísť ďalej.

“Podľa podmienok ujednania tohto sporu nepripúšťame, že by sme niečo urobili zle. Sumu urovnania, ktorú sme sa zaviazali zaplatiť generálnej prokuratúre, treba považovať za gesto našej vôle dať túto záležitosť za hlavu a sústrediť sa na podnikanie. Sme radi, že počas celého sporu nám naši zákazníci preukázali lojalitu a oddanosť, zatiaľ čo prebiehalo toto vyšetrovanie.”