TOP 10 naj ICO histórie kryptomien – to najväčšie vytvorilo profit 60 000 %

Novinky Poznáte týchto 10 naj ICO?
Poznáte týchto 10 naj ICO? Zdroj: shutterstock.com/Peshkova
Ťažba kryptomien Ťažba kryptomien

Svet kryptomien je nevyspytateľný. Presvedčujeme sa o tom celý tento rok. Rovnako však ale môžeme povedať, že aj koniec minulého roku bol nevyspytateľný a nepredvídateľný. Nikto totižto nemohol vedieť, že Bitcoin pokorí nielen hranicu 10 000 dolárov, ale aj 15 000 dolárov a dokonca útočiť na hranicu 20 000 dolárov. Rovnako nevyspytateľné sú aj ICO (Initial coin offering), ktoré patria medzi najväčšie špekulácie na trhoch vôbec.

Výskum Stevena Zhenga

Jeden z výskumníkov zaoberajúci sa kryptomenami, Steven Zheng, iba nedávno zverejnil zoznam, v ktorom sa pozeral na rôzne ICO. Konkrétne sa Zheng pozrel na tie najúspešnejšie a najmenej úspešné ICO v krátkej kryptomenovej histórií. Pozrel sa však nie na to, koľko ktorý projekt vyzbieral, ale aký profit priniesli investorom, ktorí do daných projektov investovali. V dnešnej časti sa preto pozrieme na tie najziskovejšie ICO kryptomenovej histórie.

Najziskovejšie ICO histórie

1.Ethereum pochopiteľne vedie tento zoznam. Aj keby sme počítali s aktuálnou cenou Etherea (okolo 185 dolárov) by ETH patrilo medzi najprofitovejšie projekty. Ak by ste dali do Etherea iba jeden dolár počas ICO fázy, dnes by ste mali vo vačku 600 dolárov. Presne tak, mali by ste viac ako 3 Etherea s celkovým ziskom takmer 60000%.

2.Spectrecoin má za sebou takisto veľmi úspešný projekt (aj keď pomerne málo známy). A to pomerne prekvapujúco. Dokopy totižto Spectrecoin vyzbieralo iba 15 000 dolárov avšak od ICO fázy narástol jeden token na hodnote až 244x. Spectrecoin sa však ani zďaleka nenachádza na popredných priečkach coinmarketcapu a preto je veľmi pravdepodobné, že ste o tomto projekte nikdy nepočuli.

3.Stratis je však už kryptomena, o ktorej ste počuť museli. A to nielen kvôli využitiu tejto meny, ale aj kvôli obrovským ziskom. Ak by ste investovali do Stratisu 1 dolár na jeho úplných počiatkoch, kedy bola cena menšia ako 1 cent, tak  by ste k dnešnému dňu mali 194 dolárov.

4.NEO na zozname pravdepodobne neprekvapí nikoho. Toto takzvané „Čínske Ethereum,” od začiatku projektu do dnes navýšilo svoju cenu až 116x. Oproti ICO cene NEO narástlo až o astronomických 11600% iba za 2 roky.

5.Ark vyzbieralo menej ako 1 milión dolárov počas predpredaju. Ani to však nezastavilo tento projekt, ktorý sa postupne šplhal až do TOP50 všetkých kryptomien. Aj napriek tomu, že Ark je pomerne náchylný na extrémnu volatilitu, ku dnešnému dňu má projekt 60násobnú hodnotu voči ICO.

TOP 6-10

Pri zvyšných piatich miestach uvedieme iba percentuálny nárast oproti ICO cene (ku dňu 11.september 2018)

6.Lisk sa predával za 0,076 dolárov 3,601 dolárov – až 4638,16% profit
7.Komodo sa počas ICO fázy predávalo za 0,022 doláru a ku 11.septembru malo hodnotu 1,03 doláru- 4581,82% nárast
8.Storj-x pôvodne predávaných za 0,009 doláru a pred menej ako týždňom mal jeden token hodnotu 0,357 doláru – až 3866,67% nárast
9.Aeternity si prilepšilo o úctyhodných 2709,52% keď sa z pôvodných 0,042 doláru počas ICO dostalo 11.septembra na hranicu 1,18 doláru.
10.Augur sa počiatočne predával za 0,602 doláru. Odvtedy však narástol na hodnote až o 2340,53% na 14,692 doláru.

Záver

ICO sa budeme ešte venovať. Avšak v najbližšom článku na túto tému sa pozrieme na projekty, ktoré určite nikoho takto nepotešili. Konkrétne sa pozrieme na projekty, ktoré od ICO fázy stratili na hodnote najviac. Budeme pritom vychádzať z rovnakého výskumu Stevena Zhenga.

Nepremeškajte naše ďalšie spravodajstvo a prihláste sa na odber noviniek (návod nájdete tu). Nezabudnite nás tiež sledovať na našom Facebooku a najnovšie aj na Instagrame a Twitteri.

Zdroj:
bitcoinist.com

Autor:
Redakcia Kryptomagazínu
Redakcia Kryptomagazínu

Na Kryptomagazine nájdete originálne spravodajstvo o kryptomenách tvorené odborníkmi, ktorí z tohto magazínu spravili najlepší zdroj informácií o digitálnych menách a decentralizovaných technológiách.