Tieto 3 altcoiny z rokov 2017 a 2018 vstali z mŕtvych a nikto nevie prečo

Novinky Zabudnuté altcoiny rastú.
Zabudnuté altcoiny rastú. Zdroj: Shutterstock.com/SEVENNINE_79
Ťažba kryptomien Ťažba kryptomien

Zabudnuté altcoiny z rokov 2017 a 2018 zaznamenali minulý týždeň obrovské zisky v top 100 a nikto si nie je celkom istý prečo. Nižšie sú uvedené niektoré z týchto mincí.

Najväčší rast zaznamenalo Ethereum Classic (ETC), ktoré sa stalo populárnym okolo roku 2018 a dosiahlo trhovú kapitalizáciu viac ako 4,3 miliardy dolárov. Za posledné dni narástlo o vyše 100 %. Okrem ETC rástli aj altcoiny ako BCH a DASH.

ETC

Ethereum Classic narástlo iba za niekoľko dní o neuveriteľných 117 %. Ide tak o najväčší nárast zo sekcie zabudnutých mincí z predošlého cyklu, ktoré patria do vysoko kapitalizovanej skupiny.

ETC/USD 1D

Pár ETC/USD 1D. Zdroj: TradingView

DASH

DASH sa rovnako nenechal zahanbiť a narástol za posledné dni o 64 %. Samozrejme, takéto rasty vieme identifikovať aj počas nedávnej dlhodobej korekcie, no tentokrát posledný rast predstavoval pumpu za veľmi krátke obdobie.

DASH/USD 1D

Pár DASH/USD 1D. Zdroj: TradingView

BCH

Bitcoin Cash taktiež narástol za veľmi krátke obdobie až o 42 %. Zdá sa tak, že aj zabudnuté mince sa pomaly zobúdzajú, no konkrétne tieto nie sú až také podložené fundamentom.

BCH/USD 1D

Pár BCH/USD 1D. Zdroj: TradingView

Chceš rýchlo nakúpiť/predať kryptomeny a neplatiť obrovské sumy za túto službu? V tom prípade si nájdi overenú zmenáreň, ktorá ťa neokradne na skrytých poplatkoch. My jednoznačne odporúčame burzu Binance, kde nájdeš široký výber kryptomien. Vytvor si účet cez >>>tento odkaz<<< a získaš doživotnú zľavu na obchodné poplatky.

Mohlo by ťa zaujímať – Bitcoin analýza – cena prekonáva 43 000 $po 3 týždňoch, bude trend pokračovať?

Je to znak hroziaceho dumpu pre tieto altcoiny?

Zcash (ZEC) a EOS s takmer rovnakým príbehom tiež zaznamenali tento týždeň nárast cien o viac ako 20 %. Pred dvoma týždňami bol Zcash tiež súčasťou ďalšej altcoinovej rally a získal 15 %. EOS bol nedávno uvedený ako druhá najviac kupovaná kryptomena veľrybami.

Zatiaľ čo mnohé z týchto mincí sú stále ďaleko od svojich historicky najvyšších pozícií, v komunite to stále vyvoláva diskusiu. Mnohí sa stále pýtajú, či to treba považovať za dobré alebo zlé znamenie pre kryptotrh.

Prečítaj si tiež – Zvýšenie úrokových sadzieb by mohlo viesť k poklesu kryptomien – aká je prognóza?

Autor:
Marek Jendrál
Marek Jendrál

Vyštudoval financie, bankovníctvo a investovanie. O kryptomeny sa zaujíma od roku 2015. V článkoch sa špecializuje na technickú analýzu a sieťové dáta z blockchainu.