VISA hlási obrovský nárast platieb s kryptomenami – objemy prekonali 2,5 miliardy USD

Novinky VISA hlási nárast platieb s kryptomenami
VISA hlási nárast platieb s kryptomenami. Zdroj: Shutterstock, Primakov
Ťažba kryptomien Ťažba kryptomien

Spoločnosť VISA hlási obrovský nárast platieb, ktoré sú viazané na kryptomeny. Objemy prekročili hranicu 2,5 miliardy USD.

VISA zaznamenáva nárast platieb s kryptomenami

Najnovšie finančné výsledky spoločnosti VISA ukazujú zaujímavé výsledky z hľadiska platieb s kryptomenami. Spoločnosť uvádza, že jej zákazníci uskutočnili v prvom fiškálnom štvrťroku 2022 kryptomenové platby v objeme 2,5 miliardy USD. Zdá sa, že podpora a nové projekty spoločnosti z oblasti kryptomien, sú veľmi úspešnou hnacou silou. VISA koncom roka 2021 spustila globálnu poradenskú prax v oblasti kryptografických transakcií.

Prečítaj si tiež: Shitcoin „Grimacecoin” vyskočil o neuveriteľných 285 000 % po správe od McDonaldu!

Ak chceš nakupovať kryptomeny cez internet, jednoznačne odporúčame použiť burzu Binance, kde máš široký výber coinov a jedny z najnižších poplatkov na trhu. Tie si ešte môžeš znížiť o 5 %, ak si vytvoríš účet cez >>>tento odkaz<<< a o ďalších 25 % nákupom BNB tokenov.

Pre CNBC sa vyjadril aj finančný riaditeľ spoločnosti VISA, Vasant Prahbu:

„Pre nás je to signál, že spotrebitelia vidia užitočnosť v tom, že majú kartu VISA prepojenú s účtom na kryptomenovej platforme. Je cenné mať prístup k tejto likvidite, financovať nákupy a spravovať výdavky, a to okamžite a bez problémov.”

Budúcnosť tejto spoločnosti je teda jasne spätá s kryptomenovým sektorom. VISA aktuálne pozorne sleduje sektor NFT. Okrem toho spolupracuje so spoločnosťou ConsenSys, ktorá sa zaoberá blockchainom. Táto spoločnosť aktuálne pracuje na vývoji novej infraštruktúry v spojení s projektom CBDC.

Platobná spoločnosť má až 65 partnerov zo sféry kryptomenových peňaženiek. Ide o spoločnosti ako Coinbase, Circle, BlockFi a mnohé ďalšie.

„V súčasnosti je na trhu viac ako 5 miliónov transakcií. Ľudia používajú svoje kryptomenové karty na míňanie rôznymi spôsobmi – maloobchodný tovar, služby, reštaurácie, cestovanie a iné,” dodal Prahbu.