Tenisový Grand Slam Australian Open sa zapíše do histórie – ako prvý spúšťa NFT kolekciu a metaverzum

Novinky Australian Open spustí svoje vlastné metaverzum a NFT kolekciu
Australian Open spustí svoje vlastné metaverzum a NFT kolekciu. Zdroj: Shutterstock, ymgerman
Ťažba kryptomien Ťažba kryptomien

Jeden z najpopulárnejších tenisových Grand Slamov oznámil spustenie svojho vlastného NFT a metaverza. Australian Open sa tak stane prvým turnajom z veľkej štvorky, ktorý sa zapojí do sveta blockchainu.

Australian Open spúšťa metaverzum a NFT

Prvý kalendárny grand slamový turnaj v Austrálii sa zapíše do histórie. Oficiálne oznámenie bolo zverejnené na Twitteri 5. januára. Súčasťou jedinečného projektu bude NFT kolekcia „Art Ball NFT´s”, ktorá obsahuje 6 776 NFT tokenov. Každý z NFT tokenov bude spojený s víťazným úderom z celkovo 600 zápasov, ktoré sa na turnaji odohrajú. Tenisový turnaj bude disponovať aj svojím vlastným virtuálnym svetom.

Prečítaj si tiež: Dosiahne kapitalizácia kryptomien do roku 2030 100-násobok?

Ak chceš nakupovať kryptomeny cez internet, jednoznačne odporúčame použiť burzu Binance, kde máš široký výber coinov a jedny z najnižších poplatkov na trhu. Tie si ešte môžeš znížiť o 5 %, ak si vytvoríš účet cez >>>tento odkaz<<< a o ďalších 25 % nákupom BNB tokenov.

Vývojári a predstavitelia turnaja fanúšikom prinesú skutočne jedinečný zážitok. V prípade, že sa víťazný bod počas zápasu vyskytne na ploche udelenej určitému NFT tokenu, majiteľ získa skutočnú víťaznú loptičku v puzdre s gravírovaním na mieru. Jednotlivé miesta na kurte sa budú vyberať pri samotnej razbe kolekcie, ktorá sa uskutoční 13. januára za 0,067 ETH.

„Pozemok kurtu viazaný na NFT bude náhodne pridelený a odhalený pri razení loptičiek, čo znamená, že kupujúci si nemôže vybrať konkrétnu pozíciu na kurte”, uviedol Adam De Cata.

Počas turnaja, ktorý sa začína 17. januára, sa fanúšikovia budú môcť zúčastniť aj na jedinečnej svetovej párty AO Decentraland. Turnaj sa tak bude dať preskúmať aj vo virtuálnej realite.

„Vďaka tejto ďalšej vlne technológií budú mať fanúšikovia po celom svete možnosť stať sa súčasťou Australian Open 2022. A to spôsobom, ktorý bol doteraz nereálny,” uviedol Craig Tiley, riaditeľ turnaja.