Ethereum za 3 100$ – Obehlo už aj Bank of America a Walt Disney!

Ťažba kryptomien Ťažba kryptomien

Ethereum nedávno prekonalo psychologicky významnú hranicu 3 000 dolárov za token. V čase písania článku sa token obchoduje už za 3 122$.

Nárast Etherea mu pomohol predbehnúť inštitúcie ako The Walt Disney Company a Bank of America, pokiaľ ide o celkovú trhovú kapitalizáciu. Ethereum vzrástlo podľa Coinmarketcap za týždeň o 27% na 331,96 miliárd dolárov. Pre porovnanie, Bitcoin v súčasnosti dosahuje trhový strop 1,085 bilióna dolárov.

ETH/USD

Začínajú sa dokonca objavovať špekulácie, že by Ethereum mohlo predbehnúť BTC ako najväčšiu digitálnu menu na svete.

Čítajte tiež – SPRÁVY – Bitcoin má za sebou červený apríl – Ethereum však nabralo neskutočné momentum

Prečo Ethereum rastie?

Neustále totižto rastie aktivita v reťazci, a to aj zo strany inštitucionálnych subjektov. Začiatkom týždňa Európska investičná banka oznámila, že vydá dvojročný digitálny dlhopis v hodnote 121 miliónov dolárov v spolupráci s bankovými subjektmi, ako je Goldman Sachs. Rastie aj maloobchodný záujem o DeFi, pričom číslo uzamknutej celkovej hodnoty dosahuje úžasnú výšku nad 100 miliárd dolárov.

Hlavnými udalosťami, ktoré investori očakávajú, však môže byť „londýnsky” hardfork, ktorý obsahuje prepracovanie štruktúry poplatkov ETH-1559 EIP-1559 a následný prechod ETH 2.0 na model proof of-stake. Očakáva sa, že tieto vylepšenia siete významne znížia poplatky, ako aj znížia množstvo ETH odmeňovaných baníkom – čo zase zníži tlak na strane predaja.

Spoločnosť FundStrat to vidí jasne – ETH dosiahne hodnotu 10 000 USD ešte tento rok!

Autor:
Marek Jendrál
Marek Jendrál

Vyštudoval financie, bankovníctvo a investovanie. O kryptomeny sa zaujíma od roku 2015. V článkoch sa špecializuje na technickú analýzu a sieťové dáta z blockchainu.