Ako zistiť, že skončil bullrun Bitcoinu? Potvrdia to tieto dva faktory, tvrdí David Puell

Ťažba kryptomien Ťažba kryptomien

Prominentný On-Chain analytik David Puell sa nedávno rozhovoril o Bitcoine a označil dva fundamenty, ktoré by mohli spôsobiť ďalší prepad Bitcoinu a zabiť jeho rastúce momentum.

Ako môže schválenie Bitcoin ETF spomaliť kryptomeny?

Možné vytvorenie ETF fondov krytých Bitcoinami bolo v minulosti vnímané skôr pozitívne. Inštitucionálni investori získajú ďalší spôsob, ako vstúpiť do kryptomien, do trhu potečie viac kapitálu a ceny budú rásť. Puell si však myslí, že to bude inak.

Väčšina inštitucionálnych investorov nakupuje Bitcoin a ďalšie digitálne mince cez Grayscale Trust. Ten ponúka kryptomeny s relatívne vysokým cenovým prémiom, čo v posledných mesiacoch tlačilo cenu smerom hore. Cenové premium podielov na Bitcoin Grayscale fonde však v posledných týždňoch kleslo do záporných čísel.

Kleslo po tom, čo boli v kanade schválené nové ETF fondy.

KRÁTKA SPRÁVA – V kanade boli schválené 3 nové BTC ETF

V USA hrozí zdaňovanie nerealizovaných ziskov

Druhý fundament, ktorý môže negatívne ovplyvniť cenu Bitcoinu, sú dane. Je dosť možné, že americká vláda začne zdaňovať aj nevybraté zisky. Zn. Nakúpite v priebehu roka Bitcoin, na konci ste síce v pluse, ale ešte ste nepredali. Daňovému úradu však aj tak budete musieť odviesť časť zisku.

To na konci daňového obdobia vytvorí tlak na ceny kryptomien. Veľa investorov začne predávať časť portfólia, aby mohli vláde zaplatiť výpalné.

Pred daňami nedávno vydal varovanie aj známy investor Ray Dalio:

Ray Dalio varuje – Vláda USA môže ísť po tých, ktorí vymieňajú dolár za Bitcoin