TOP3 scenáre pre Bitcoin – Vyletí po lete vďaka korone na nové historické maximum?

Ťažba kryptomien Ťažba kryptomien

Cena Bitcoinu sa za posledných 10 dní dvakrát odrazila od hladiny 12 000 $

Zdá sa, že Bitcoinoví býci narazili na strop po tom, čo kapitalizácia tejto kryptomeny dvakrát po sebe nedokázala prekonať okrúhlu hladinu 12 000 $. Zatiaľ čo Ethereum sa dnes dostalo nad 400 $, Bitcoin stále neprekonal svoju kľúčovú rezistenciu a analytici hlásia, že to môže spôsobiť poriadne výpredaje.

Ethereum pumpuje! 400 $ prekonaných – Je čas dobyť okrúhlu päťstovku?

Väčšiu korekciu sme na trhu s kryptomenami nemali prakticky od masívneho výpredaju z marca. Kvôli korone sa vtedy z trhu v priebehu niekoľkých týždňov vyparilo takmer 66% financií. Od tej doby však investori do coinov napumpovali nové peniaze a ceny tak neustále rastú.

Máme tu pre vás tri hlavné scenáre podľa ktorých sa Bitcoin môže zachovať, ak rýchlo neprerazí 12 000 $.

1D BTC/USD - Bitstamp

1D BTC/USD – Bitstamp

Disclaimer/ Tento článok je určený na vytvorenie prehľadu o trhu. Rozhodne nejde o investičné poradenstvo. Nie sme zodpovední za prípadné finančné straty alebo iné ujmy.

Scenár č.1 – Konsolidácia a ďalší bullrun

Bitcoin sa v tomto roku z ceny 3700 $ dostal najprv na 5000 $, potom na 7000 $, tretiu zástavku našiel pod 10 000 $ a zdá sa, že tá štvrtá sa nám objavila na spomínaných dvanástich tisícoch. Ak sa história bude opakovať, nemáme sa čoho báť. Bitcoin bude ešte niekoľko týždňov či mesiacov konsolidovať na súčasnej úrovni a niekedy na konci leta ju prerazí.

Potom budeme hľadať ďalšie konsolidačné pásmo, ktoré sa podľa väčšiny analytikov nachádza v intervale 14 – 15 000 $.

Tento scenár je viac než pravdepodobný, keďže Bitcoin v tejto kríze po boku zlata či iných vzácnych kovov slúži ako bezpečný prístav a investorom poskytuje útočisko pred infláciou. Zo štatistík šírenia ochorenia COVID-19 môžeme vypozorovať, že prichádza druhá vlna. Chrípkovým vírusom sa najviac darí v chladných mesiacoch a môžeme očakávať ich ďalšie šírenie. Hlavne ak niektoré krajiny zase podcenia opatrenia.

FED – Najväčší podvodníci na svete – Súkromná firma, s výhradným právom tlačiť doláre

Scenár č.2 – Korekcia a návrat k bullrunu

Rovnako pravdepodobný je aj druhý scenár, podľa ktorého by Bitcoin mohol prejsť do väčšej korekcie a otestovať supporty, ktoré si vytvoril na ceste hore. Vyššie sme spomínali niekoľko kľúčových úrovní. Je málo pravdepodobné, že pôjdeme až na 7000 $, no otestovať 10 500 $ či dokonca 9000 $ by rozhodne nebolo od veci. Bitcoin tak ukáže, že aj v prípade krátkodobého otočenia trendu dokáže vydržať tlak trhu a následná otočka a bullrun do trhu naženie nových investorov.

Scenár č.3 – Medvede prevezmú kormidlo – Začiatok nového downtrendu

Cena Bitcoinu v súčasnosti dosť reaguje na aktuálnu ekonomickú situáciu vo vyspelých krajinách sveta. Koronavirus ničí USA a niektoré štáty EU a spomaľuje medzinárodný obchod. Mnohé spoločnosti krachujú a najväčšie centrálne banky tlačia rekordné množstvá peňazí, aby zachránili svoje banky a najväčšie firmy. Recesia a tvorba nových dolárov či eur spôsobuje masívnu infláciu a investori presúvajú kapitál do bezpečných prístavov akými sú zlato, striebro, či Bitcoin.

Ak by sa však situácia vo svete upokojila, je veľmi pravdepodobné, že tieto peniaze sa vrátia do akciových trhov a bezpečné prístavy ostanú opustené. V takom prípade môžeme očakávať nový bear market na trhu s kryptomenami a Bitcoin začne hľadať dno.

Prečítajte si našu analýzu zlata: Zlato výrazne oslabilo! Je čas nakupovať alebo ešte počkať?

To je každým rokom vyššie a vyššie. V roku 2019 sme narazili na 3200 $, v roku 2020 to bolo spomínaných 3700 $ a začiatkom budúceho roka by sme sa mohli odraziť od dlhodobo najsilnejšieho supportu v pásme 5700 – 6500 $.

Aj tento scenár je z dlhodobého hľadiska bullish a Bitcoin bude pokračovať v dlhodobom UPtrende. Pokiaľ sa nedostaneme na nové niekoľkoročné minimum, všetko je v poriadku a systém funguje ďalej. Bitcoinu tentokrát iste pomôže aj halving ktorý prebehol v máji a s ním spojené zníženie inflácie na polovicu.