HOT – Inštitúcie milujú Bitcoin! – Expirovali BTC kontrakty za 2,6 miliardy

Ťažba kryptomien Ťažba kryptomien

Obľúbenosť derivátov Bitcoinu stále rastie. Včera v noci expirovali Ďalšie futures a options kontrakty v celkovej hodnote viac než 1,9 miliardy dolárov. Tieto kontrakty používajú hlavne inštitucionálni investori, ktorí takto prilievajú do trhu peniaze.

Je nutné dodať, že tieto kontrakty svojím vlastníkom spravili krásny Zisk. Bitcoin totiž za posledný týždeň zaznamenal krásny rast, v ktorom pokračuje aj dnes. Prečítajte si náš prehľad trhu, v ktorom sme sa pozreli na Bitcoin, Ethereum, XRP a Cardano.

Väčšina kontraktov expirovala nad hladinou 11 000 $. Kontrakty boli otvorené v posledných troch mesiacoch. Všetci investori teda vykázali zisk.

Prečítajte si náš dnešný prehľad trhu: 11800 $ je nové maximum pre BTC! – ETH preráža rezistenciu – XRP na ceste k 0,3$ – Cardano bude nasledovať?

Záujem o deriváty BTC rastie a rekordný Open interest

Open Interest (celková hodnota všetkých otvorených kontraktov) je po tejto expirácii stále vysoký. Podľa dát platformy skew dosahuje 5,2 miliardy dolárov čo je  iba o 3% nižšie, než ATH z marca 2020.  Dnes expirovalo 500 miliónov dolárov.

Na trhu s Bitcoin opciami je to ešte o niečo zaujímavejšie. Expirovali totiž kontrakty v celkovej hodnote 2,1 miliardy, čo je 32% celkového open interestu.

open interest btc futures

Bitcoin futures agregovaný open interest

Vysoké volume na CME a rekordný Bakkt

Regulované futures kontrakty zažívajú skvelé dni. Na CME sa za posledných 24 hodín zobchodovali futures za viac než 700 miliónov dolárov. Aj Bakkt vyzerá veľmi dobre. Volume na tejto burze dnes presiahlo sto miliónov dolárov. Open Interest na tejto burze tak aj po expirácii naďalej stúpa.

Je toto koniec dumpov? 27 vedúcich PlusToken scamu vraj bolo zatknutých!

bakkt open interest