SPRÁVY – Mince z hacknutej burzy Bitfinex sa dali do pohybu – Hyperinflácia v Libanone – Ceny potravín vzrástli o 200 %

Ťažba kryptomien Ťažba kryptomien

Libanon je vôbec prvá krajina na Blízkom východe, ktorá má mieru inflácie vyššiu ako 100 %. Ekonomická situácia je dokonca horšia ako v niektorých afrických štátoch a Venezuele. Ceny potravín za posledných rok vzrástli o 200 %. 

Na našom YouTube kanáli BitLink dnes vyšiel LIVE Trading. Mrknite naň, a ak ste tak ešte neurobili, prihláste sa na odber našich videí.

(článok pokračuje pod videom)

Mince z hacknutej burzy Bitfinex sa dali do pohybu

Twitter účet whale allert počas dnešného dňa upozornil na väčšiu transakciu, ktorá smerovala z hackerskej peňaženky. Anonymní hackeri ešte v roku 2016 ukradli z burzy Bitfinex mince BTC v hodnote niekoľkých miliónov USD. Presunutých bolo 2 500 mincí na neznámu peňaženku. Zatiaľ čo hackeri presúvajú svoje mince, tak cena BTC začína mierne padať. Či to môže byť spôsobené práve predajom ukradnutých mincí, nie je úplne jasné. Mohlo ísť len o čistú náhodu a začiatok očakávanej korekcie.

Celý článok nájdete na tomto odkaze.(EN)

Hyperinflácia v Libanone – Ceny potravín vzrástli o 200 %

Libanon je vôbec prvá krajina na Blízkom východe, ktorá má mieru inflácie vyššiu ako 100 %. Ekonomická situácia je dokonca horšia ako v niektorých afrických štátoch a Venezuele. Za posledný rok tu cena niektorých potravín vzrástla o viac ako 500 %. Keďže štát nemá veľký záujem podporiť domácu ekonomiku a ani trh, očakáva sa ešte väčší nárast znehodnotenia peňazí.

Celý článok nájdete na tomto odkaze.(EN)

Američania chcú svoje peniaze investovať do BTC

Vláda USA je od vypuknutia pandémie Covid-19 veľmi štedrá. Zadarmo pre každú domácnosť poskytuje historicky najväčšie dotácie. Niektoré rodiny dokonca dostanú takmer 6 000 USD. Pomoc má slúžiť hlavne na podporu pre nezamestnaných, ktorí sa ocitli na pokraji krachu. Vďaka dotáciám od štátu si tak nebudú musieť vziať úver, ale budú môcť pokryť výdavky pre rodinu. Podporu od štátu dostanú aj firmy a spoločnosti. Balík záchrany bude slúžiť napríklad na pokrytie nákladov na nájom, či mzdy zamestnancov. Nie každý však zvažuje použiť dotácie od štátu na zmiernenie krízy.

Mnohí Američania sa miesto zaplatenia nájmu a urobenia väčšieho nákupu rozhodli investovať do BTC a ostatných kryptomien. Keďže peniaze boli vytlačené z ničoho, tak stále viac a viac občanov USA stráca dôveru vo fiat meny. Radšej investujú do bezpečnejších aktív, ktoré nie sú inflačné.

Celý článok nájdete na tomto odkaze.

Bitcoin po novom dostupný aj na najväčšej Live streaming platforme!

Bitcoin a ostatné kryptomeny sa prvýkrát na platforme Twitch objavili ešte v priebehu minulého roka. Po 3 mesiacoch však spoločnosť Amazon, ktorej táto streamimg platforma patrí, rozviazala spoluprácu s platobnými krypto projektami. Nebolo tak možné kúpiť si za BTC predplatné u vášho obľúbeného streamera.

Po niekoľkých mesiacoch nakoniec došlo k dohode. Spoločnosti Bitpay a Amazon sa dohodli na opätovnom poskytovaní predplatného aj cez kryptomeny. Dokonca ponúkajú aj 10 % zľavu. Pokiaľ miesto služby PayPal využije Bitcoin, tak získate menšiu zľavu. Ide o jeden z prvých krokov k tomu, aby ľudia viacej nakupovali predplatné práve cez kryptomeny.

Celý článok nájdete na tomto odkaze.

Máte záujem o nezávislé spravodajstvo? Sledujte nás na facebooku a prihláste sa na odber notifikácií. Nenechajte si ujsť novinky zo sveta a z kryptomien!

Autor:
Ľuboš Kovár
Ľuboš Kovár

Kryptomenám sa venuje už od strednej školy. Za niekoľko rokov vybudoval z Kryptomagazínu najväčší kryptomenový a zároveň ekonomický magazín na Slovensku.