Japonská vládnúca strana chce vytvoriť Krypto Jen – chce konkurovať Číne

Ťažba kryptomien Ťažba kryptomien

70 vplyvných japonských zákonodarcov spolu s Liberálnou Demokratiskou Stranou (v súčasnosti vládnuca strana v Japonsku) súri Japonskú Centránlu Banku, aby urýchlila vývoj Krypto Jenu. 

Rok 2020 je rokom kryptomien. Už sa o ne nezaujímajú iba počítačoví geeci alebo retailoví investori, ktorí chcú rýchlo zbohatnúť. Na spustenie vlastných kryptomien sa pripravujú aj obrovské nadnárodné firmy a dokonca aj celé štáty. Najnovšie sa do tohto elitného klubu pridalo aj Japonsko. Jeho cieĺom je konkurovať Číne, ktorá má eminentný záujem o spustenie krypto Juanu.

Digitálny Juan by tak mohol debutovať už v tomto roku.

“Cítime, že chystaný digitálny Juan je pokus Číny o destabilizáciu existujúceho svetového finančného systému a menovej hegemónie. Bez USA nebude existovať efektívna odpoveď na tieto čínske snahy.”

– povedal Norihiro Nakayama – inicializátor návrhu o vytvorenie krypto juanu

Krypto Juan je však iba jednou z mnohých chystaných štátnych či firemných kryptomien. Spomenúť môžeme napríklad Libru od facebooku, Ton od Telegramu alebo nedávno vydaný Link od najväčšej japonskej sociálnej siete LINE.

Aj Európa sa chystá na vydanie vlastnej kryptomeny. O rýchly vývoj a nasadenie EuroCoinu má záujem aj súčasná šéfka Európskej Centrálnej Banky.

[EuroCoin] ECB chce vlastnú kryptomenu – V roku 2020 sa dozvieme viac

Zdroj:
bitcoinist.com