List od šéfa Intelu ohľadom chyby v procesoroch

Novinky Burzy možno budú delistovať shitcoiny
Burzy možno budú delistovať shitcoiny. Zdroj: Shutterstock.com/Vitalii Vodolazskyi
Ťažba kryptomien Ťažba kryptomien

Spoločnosť Intel so svojimi procesormi prednedávnom čelila obrovskej kritike, spôsobenej chybou v ich procesoroch. Na opravách usilovne pracujú. Tieto chyby umožnili hackerom preniknúť k dátam, čo je nielen vo svete kryptomien zásadný problém.

Preložené z originálu, ktorý pre českú verziu kryptomagazínu napísal  Dariusz Matusziński

Procesory Intel čelia chybám Spectre a Meltdown

Spoločnosť Intel v nedávnej dobe znovu potvrdila svoj záväzok k zaisteniu bezpečnosti svojich produktov. Je to reakcia na celosvetový problém v podobe bezpečnostných slabín Spectre a Meltdown. Brian Krzanich, CEO spoločnosti Intel, tak urobil v otvorenom liste, kde popisuje zameranie spoločnosti Intel na bezpečnosť.

Opraviť chyby pomáhajú všetci

Krzanich v liste najskôr zdôrazňuje prebiehajúcu spoluprácu spoločnosti Intel s ostatnými partnermi. V liste píše,

”Úroveň spolupráce naprieč celým priemyslom je pozoruhodná. Som veľmi hrdý na to, akým spôsobom sa celý priemysel zomkol a akým spôsobom ťaháme za jeden povraz. Chcel by som všetkým poďakovať za ich vynikajúcu spoluprácu.”

Jadro listu je však sústredené na ”záväzky spoločnosti Intel voči svojim zákazníkom”, ako v liste píše Krzanich, s jasnými tromi bodmi.

  1. Prvým z nich je podľa neho i naďalej trvajúci prístup v podobe tzv. ”customer-first urgeny”, teda ”zákazník nadovšetko”. Podľa jeho slov, spoločnosť Intel v niekoľkých minulých rokoch vydala aktualizácie pre takmer 90% CPU od Intelu s dodatkom, že aktualizácie pre dotknuté CPU budú vydávané až do konca januára.
  2. V ďalšom bode sa zmieňuje, že s vydávaním aktualizácií sa spoločnosť učí novým a novým veciam. Hovorí, že spoločnosť bude i naďalej poskytovať pravidelné informácie o vydávaných aktualizáciách.
  3. V poslednom bode uisťuje verejnosť o stále pretrvávajúcom záväzku spoločnosti Intel k zaisteniu bezpečnosti užívateľov. Spomína tiež, že sa nejedná o jednorázovú vec, ba naopak zdôrazňuje, že riešenie problému je najvyššou prioritou spoločnosti.

„Bezpečnosť našich zákazníkov a užívateľov našich produktov je našou neustálou prioritou, nie iba jednorázovou udalosťou. V záujme zvýšenia bezpečnosti celého priemyslu sa zaväzujeme verejne oznamovať a poukazovať na závažné bezpečnostné riziká a to v súlade s pravidlami zodpovedného prezradzovania. Ďalej sa zaväzujeme k spolupráci s celým priemyslom a ku zdieľaniu inovácií v oblasti hardware, ktoré pomôžu k rýchlejšiemu nájdeniu riešenia proti hrozbám.”

”Rovnako sa zaväzujeme k zvýšeniu financovania akademických a nezávislých výskumov v oblasti potencionálnych bezpečnostných hrozieb.”

Apple chyby Intelu údajne eliminoval updatom

Bezpečnostné slabiny Spectre a Meltdown boli oznámené pred niekoľkými dňami. Spoločnosť Intel vzápätí tieto hrozby potvrdila a oznámila spoluprácu s ostatnými partnermi.

Spoločnosť Apple urobila nápravu v systémoch iOS 11.2, macOS 10.13.2 a tvOS 11.2, s dodatočnými aktualizáciami vychádzajúcimi minulý a tento týždeň, ktoré prinesú ďalšie zlepšenie.

Autor:
Redakcia Kryptomagazínu
Redakcia Kryptomagazínu

Na Kryptomagazine nájdete originálne spravodajstvo o kryptomenách tvorené odborníkmi, ktorí z tohto magazínu spravili najlepší zdroj informácií o digitálnych menách a decentralizovaných technológiách.