[Video] Americké univerzity sú plné robotov! Na čo všetko ich používajú?

Ťažba kryptomien Ťažba kryptomien

Sanfranciský startup Starship Technologies oznámil, že získal finančné prostriedky vo výške 40 miliónov dolárov. To bol cieľ, aby firma dodala ich nové autonómne roboty na všetky univerzity v USA a začali tak plniť funkciu doručovacích prostriedkov pre študentov.

„Táto nová investícia povedie k tomu, že sa Starship rozšíri na ďalšie kampusy. Smerujeme k cieľu ponúknuť naše služby viac než miliónom študentov,” uviedol CEO Lex Bayer.

V niektorých kampusoch už fungujú naplno

Autonómne roboty Starship Technologies už doručujú jedlo a ďalší tovar v areáloch univerzity George Mason a Northern Arizona. Ak nenastanú žiadne komplikácie, počas nasledujúcich dvoch rokov by mali fungovať na 100 univerzitách.

Firma chce, aby sa v každom kampuse pohybovalo 25-50 robotických kuriérov. To znamená, že po uplynutí vyššie uvedeného obdobia by ich v aktívnej službe mohlo byť celkom až 5000.

Mohlo by vás zaujímať: Plasty vo fosílnych záznamoch – Po dobe bronzovej a železnej vitajte v dobe plastovej!

Záver

Dokázali by ste si predstaviť, že by takéto stroje jazdili aj po našich univerzitách? Podľa mňa je to určite dobrý nápad a môže tak pomôcť pri transfere rôznych vecí na miesta, kde by napríklad auto neprešlo. Možno sa aj naši študenti časom niečoho takého dočkajú.

Čo čítať ďalej?

VIDEO – 5 jednoduchých krokov, ako sa stať milionárom

Preložené z českého originálu, ktorý pre vás pripravil Radovan.

Autor:
Redakcia Kryptomagazínu
Redakcia Kryptomagazínu

Na Kryptomagazine nájdete originálne spravodajstvo o kryptomenách tvorené odborníkmi, ktorí z tohto magazínu spravili najlepší zdroj informácií o digitálnych menách a decentralizovaných technológiách.