Facebook Libra bude mať konkurenciu – Na vytváraní vlastnej meny pracujú aj ďalší giganti

Ťažba kryptomien Ťažba kryptomien

Rastúca popularita kryptomien viedla k revolúcii v odvetví digitálnych mien. Podniky, ktoré nemali nič spoločné s kryptomenami, teraz majú alebo plánujú mať vlastný krypto produkt. Desať rokov existencie kryptomien viedlo k bezprecedentnej ľahkosti transakcií. Rovnako tak priniesli transparentnosť do sveta elektronického obchodu. V tomto článku sa pozrieme na firmy, ktoré čoskoro spustia veľké projekty na blockchaine, respektíve budujú vlastnú kryptomenu.

JPMorgan Chase

JPMorgan Chase je nadnárodná spoločnosť so sídlom v Spojených štátoch, ktorá sa špecializuje na investičné bankovníctvo a finančné služby. JPMorgan Chase je v súčasnosti hodnotená ako šiesta najväčšia banka na svete s celkovým objemom aktív 2,535 bilióna dolárov. V poslednom čase sa finančná inštitúcia zamerala aj na kryptomenový priemysel. Spoločnosť sa usiluje o vytvorenie digitálnej meny pre svojich zákazníkov. Vedúci oddelenia blockchainu spoločnosti JPMorgan Chase Umar Farooq v rozhovore pre spoločnosť Yahoo Finance povedal:

„Vždy sme verili v potenciál technológie blockchainu a podporujeme kryptomeny, pokiaľ sú správne kontrolované a regulované. Ako globálne regulovaná banka veríme, že máme jedinečnú príležitosť zodpovedným spôsobom rozvíjať schopnosti regulácie kryptomien.”

Walmart

Ďalšou veľkou spoločnosťou, ktorá zvažuje myšlienku digitálnej meny, je Walmart. Obchodný reťazec nedávno požiadal o patent pre svoju vlastnú kryptomenu. Walmart dúfa, že poskytne „systém zdieľania platieb dodávateľa”. Systém spracuje akúkoľvek platbu za produkty predávané maloobchodom alebo za služby, ktoré poskytuje svojim zákazníkom. Mena bude stabilným coinom s podporou fiat, pravdepodobne viazaným na americký dolár.

AirAsia

Letecká spoločnosť potvrdila svoju ochotu preskúmať odvetvie fintech s úmyslom spustiť svoju vlastnú kryptomenu: BigCoin. Tony Fernandes, zakladateľ a výkonný riaditeľ spoločnosti AirAsia, upresnil, že chcú vlastniť svoju kryptomenu. Riaditeľ ďalej vysvetlil, že letecká spoločnosť plánuje preskúmať nové trhy, počnúc zavedením kryptomeny cez predpredaj mincí (ICO).

Arias Intel Corp.

Arias Intel Corp. je technologická spoločnosť so zameraním na mobilné hry a médiá. V roku 2018 spoločnosť oznámila, že vyvíja kryptomenu iNEO. Spoločnosť by chcela vytvoriť kryptomenu, ktorú by bolo možné použiť ako štandardný výmenný prostriedok. Klienti tak môžu používať digitálnu menu na financovanie inteligentných zmluvných transakcií. Okrem toho ju budú môcť použiť na nákup tovaru a služieb.

Amazon

O Amazone, gigante v maloobchode, sa hovorí, že je v procese vytvárania digitálnej meny. O snahe vytvoriť vlastnú kryptomenu značí aj nedávna aktivita okolo patentovej činnosti, ako aj nedávna registrácia domén súvisiacich s kryptomenami, medzi ktoré patria AmazonCryptocurrency.com, AmazonEthereum.com a AmazonCryptocurrencies.com.

Zdroj:
cointelegraph.com

Autor:
Redakcia Kryptomagazínu
Redakcia Kryptomagazínu

Na Kryptomagazine nájdete originálne spravodajstvo o kryptomenách tvorené odborníkmi, ktorí z tohto magazínu spravili najlepší zdroj informácií o digitálnych menách a decentralizovaných technológiách.