Burza Binance ukázala, ako bude fungovať margin trading! – Poďte sa pozrieť

Ťažba kryptomien Ťažba kryptomien

Že burza Binance pripravuje veľký update svojej platformy na Kryptomagazine píšeme už dlho. O spustení obchodovania na páku sa šepká mesiace. Prvé informácie sa na verejnosť dostali po tom, čosi ľudia všimli premennú “isMarginTradingAllowed” v zdrojovom kóde burzy. Zdá sa, že prípravy finišujú, pretože na oficiálnom Twitteri spoločnosti sa objavil screenshot z burzy!

Tmavý alebo svetlý mód?

S touto otázkou burza Binance na verejnosť vypustila úplne prvý screen, na ktorom môžeme vidieť, funkciu margin v akcii. Používať sa bude rovnako, ako klasické obchodné príkazy.

Na obrazovke tiež môžeme vidieť varovanie:

“Obchodovanie na páku môže priniesť vyššie zisky, no prináša so sebou aj vyššie riziko. V časoch vysokej volatility si môžete zlikvidovať celý váš účet!”

Prečo je obchodovanie na páku dôležité?

Iba málo kvalitných kryptomenových búrz ponúka obchodovanie na páku. Jednou z prvých lastovičiek bol Bitfinex, ktorý ponúka konzervatívnu 3x páku. Na opačnom konci spektra máme kontroverzný BitMEX. Ten umožňuje používať až 100x margin!

Pri obchodovaní na páku ovládate väčšie množstvo coinov, než reálne vlastníte. Ak nakúpite (napríklad) 1 BTC na 2x páku, je to rovnaké, akoby ste nakúpili dva Bitcoiny. Nárast o 1% vám teda prinesie dvojpercentný zisk. Funguje to však aj opačne. Pri pohybe coinu proti smeru vašej pozície o 1% stratíte hneď dve percentá. Ak to s pákou preženiete a trh sa pohne proti vám, môžete tak veľmi rýchlo stratiť všetky peniaze a váš účet ostane prázdny.

Obchodovanie na páku je pre burzy veľmi dôležité, pretože si zaň môžu účtovať vyššie poplatky. Aj objemy na burzách vďaka páke rastú. napríklad spomínaný BitMEX sa nedávno pochválil 10,03-miliardovým volume!

Binance Coin zažíva dobré časy

Aj včera na streame sme sa bavili o burze Binance, obchodovaní na páku a ďalších zaujímavých novinkách. Okrem iného sme spomenuli aj Binance Coin, ktorý zažíva skvelé časy. Dnes zase rástol. Momentálne sa pohybuje na úrovni ATH a obchoduje sa za ~34$ – to je nárast o 7% za 24 hodín!

1D BNB/USDT - Binance

1D BNB/USDT – Binance

Čo ďalej?

Je piatok večer a vy nemáte čo robiť? Mrknite na náš najnovší stream!