[PREHĽAD TRHU] Nedeľný dump iba technická korekcia – Máme ešte šancu udržať uptrend?

Ťažba kryptomien Ťažba kryptomien

Bitcoin toho za posledný týždeň stihol veľa vyparatiť. Najprv zaznamenal prudký rast, potom v minulú sobotu jeden menší a v nedeľu nasledoval pád. Je vhodné poznamenať, že tieto pohyby neboli nijak prekvapivé. Bitcoin sa zatiaľ drží na hladinách, ktoré nám ukazuje technická analýza a tými sú 3800 $, 3970 $, a 4200 $.

Disclaimer/ Tento článok nemožno považovať za investičné poradenstvo. Za prípadné straty nie sme zodpovední.

Tieto technické hladiny sú pre Bitcoin kľúčové a aj keď sa to možno nezdá, Bitcoin teraz zvádza veľký boj. Na jednej strane tu máme možnosť, že cena prerazí rezistenciu v intervale 4200 – 4500 $, čo by bol prvý náznak, že sa začína otáčať trend. Na druhej strane tu máme hrozbu prepadu pod 3500 $, čo by znamenalo buď ďalší dump pod tohtoročné low (3200 $) alebo dlhodobú stagnáciu na tejto úrovni.

O tom, aký je súčasný vývoj dôležitý, svedčí aj volume na trhu s kryptomenami a na trhu s regulovanými Bitcoin Futures. Už dlho sme nezaznamenali tak veľkú aktivitu. Býky zvádzajú boj s medveďmi a nie je úplne jasné, kto vyhrá.

kmcap cryptos

Môže vás zaujímať: Ripple porušuje pravidlá zalistovania na Coinbase PRO

Pozor na dvojitý vrchol!

Čo by teda mohlo nasledovať? Ešte niekoľko dní budeme pravdepodobne konsolidovať na hladine 3800 $. Skôr či neskôr však dôjde k väčšiemu pohybu a Bitcoin poskočí buď smerom k 4000 $ alebo padne dole.

Ani dosiahnutie ceny 4200, resp. 4300 dolárov, však nič neznamená. Ak sa Bitcoin v tejto oblasti zastaví a začne padať, vytvorí sa obratová formácia dvojitý vrchol a cesta dole potom bude rýchla a bolestivá. Veľmi rýchlo prerazíme všetky supporty a zachráni nás až dno.

Tak ako tak, najbližšie dni na trhu budú veľmi zaujímavé a so záujmom budeme sledovať hlavne víkendovú situáciu. Neodporúčame teraz špekulovať na rast. Pokiaľ nie ste skalopevne presvedčení, že nedeľný dump bol iba menšie zaváhanie a Bitcoin sa čoskoro vráti k stúpajúcemu trendu, tak si počkajte na poriadny signál k nákupu.

1D BTC/USD - Bitfinex

1D BTC/USD – Bitfinex

Pozitívny záver

Na druhej strane, toto je pre Bitcoin asi najväčšia šanca na otočenie trendu za posledných 6 mesiacov. Vyzerá to síce beznádejne, ale presne takéto situácie ukazujú silu Bitcoinu. Ak by to bol skrachovaný projekt bez potenciálu do budúcnosti, za čo ho mnohí označujú, nič podobné by sa nedialo.

My sa stále držíme našej teórie o cykloch Bitcoinu, podľa ktorej sa rok 2019 bude niesť v znamení akumulácie. Pomaličky sa bude vytvárať okrúhle dno a možno v zime cena prvýkrát výraznejšie vystrelí. Do tej doby nám ostaňte verní, sledujte nás na Facebooku a naučte sa obchodovať, pretože rok 2020 bude jedna veľká párty! 😀

Čo čítať ďalej?

Justin Sun zverejnil svoju predikciu ceny BTC pre rok 2019 – asi vás nepoteší

Nepremeškajte naše ďalšie spravodajstvo a prihláste sa na odber noviniek (návod nájdete tu). Nezabudnite nás tiež sledovať na našom Facebooku a najnovšie aj na Instagrame Twitteri.