[Krátka správa] Sibírania miesto kúrenia radšej ťažia kryptomeny

Novinky Ťažba Bitcoinu je stále menej zisková
Ťažba Bitcoinu je stále menej zisková. Zdroj: Shutterstock.com/SPF
Ťažba kryptomien Ťažba kryptomien

Predstavte si, že žijete na Sibíri. Všade je zima, teploty sa väčšinu roka pohybujú pod bodom mrazu, dreva máte málo, a elektrika je lacná. Čo by ste robili?

Sibírania z mesta Irkutsk v tom majú jasno. Nakúpili grafické karty a ASIC minery a vykurujú nimi svoje domovy. Vďaka nízkym cenám za elektrickú energiu im ťažba slušne zarába a ako bonus majú doma teplo.

Vyhrievané podlahy

Miestni podnikateľ dokonca vyvinul funkčný prototyp vyhrievanej dlážky. Zdrojom tepla sú, samozrejme, samotné počítače. Do roku 2020 má v pláne postaviť 2000 domov vyhrievaných krypto-minermi.

Zaujímavý nápad, čo poviete? Kryptomeny vo svete nachádzajú stále nové využitia. Vynaliezavosť ľudí nepozná hraníc. Iste, počul som už príbehy o študentoch, ktorí takto cez zimu vykurovali internátne izby, ale nikdy by ma nenapadlo, že to niekto začne robiť aj na Sibíri.

Používajú zelenú energiu

Irkutsk je mesto pri jazere Bajkal. Elektrickú energiu z veľkej časti získava vďaka vodným elektrárňam. Táto energia teda pochádza zo zelených zdrojov a neznečisťuje našu planétu.

A čo vy? neplánujete prejsť na krypto-kúrenie? Ak doma máte lacnú elektriku, určite sa vám to vyplatí. Navyše, začnú vám chodiť výrazne nižšie účty za plyn.

Sledujte nás na facebooku.