ICO projekty, ktoré stratili viac ako 95 % hodnoty

Novinky ICO projekty stratili väčšinu hodnoty
ICO projekty stratili väčšinu hodnoty. Zdroj: shutterstock.com/Artit Wongpradu
Ťažba kryptomien Ťažba kryptomien

Iba nedávno sme vám ukázali detaily o ICO projektoch, ktoré priniesli investorom naozaj krásne profity. Na čele tohto zoznamu bolo Ethereum, ktoré narástlo na cene od ICO hodnoty až o 60 000 %. V tomto článku sa však pozrieme na ICO, ktorým sa ani zďaleka nedarilo tak dobre. Podľa zoznamu, ktorý vystavil Steven Zheng – výskumník zaoberajúci sa kryptomenami a blockchain technológiou – sa pozrieme na kryptomeny, ktoré nielenže nič nezarobili, ale dokonca stratili takmer celú svoju hodnotu.

Najstratovejšie ICO histórie

  1. Bolenum bol odsúdený na neúspech už od počiatku. V auguste roku 2017 vyzbieral na svoje ICO chabých 18 500 dolárov. Ani tento malý počet investorov projekt určite veľmi nepotešil, keď od konca ICO fázy stratilo Bolenum 99,72 % hodnoty.
  2. Mybit mal rovnako svoj predpredaj počas augusta 2017. Vtedy si mohli investori zakúpiť jeden token za 2 doláre. Dnes sa hodnota jedného Mybit tokenu pohybuje na hranici 0,02 dolára pri celkovej strate 98,89 %.
  3. Lampix takisto uzrelo svetlo sveta v auguste minulého roku (evidentne nie najlepší mesiac pre ICO projekty). Na tento projekt sa vyzbieralo úctyhodných 12 miliónov dolárov, avšak nikto nevie, čo sa s nimi stalo. Ak ste si mysleli, že nič horšie ako „stratiť” 12 miliónov dolárov sa nemôže stať, štvrté miesto vás presvedčí o opaku.
  4. Bitclave projekt počas ICO fázy vyzbieral až 25,5 miliónov dolárov. Mohli by ste si pomyslieť, že ide o úspešné začatie projektu, avšak od konca predpredaja to s ním išlo iba dolu vodou. Práve to je dôvod, prečo Bitclave stratil 97,65 % svojej hodnoty.
  5. Leadcoin sa dostal ešte ďalej, keď počas predpredaja vyzbieral dvojnásobne viac ako Bitclave – 50 miliónov dolárov. Dnes má však tento projekt hodnotu menšiu ako 1 milión dolárov, pričom cena samotného tokenu je iba na 2 % oproti počiatočnej hodnote.

TOP 6 – 10

Projektom na 6. – 10. mieste sa budeme venovať pomenej, no pre úplnosť TOP 10 uvedieme aj tieto „úspešné” kryptomeny.

6. Aditus vyzbieral 7 miliónov dolárov a dnes je v strate 97,22 %.

7. Projektu Sether sa podarilo dostať z investorov až 30 miliónov dolárov a dnes je na hodnote -97,19 %.

8. Mercury Protocol stál investorov 10 miliónov dolárov a k dnešnému dňu stratil až 97,06 %.

9. DomRaider vyzbieral až 42 miliónov dolárov. Od skončenia ICO však stratil až 96,67 %.

10. IUNGO prišlo o 96,52 % z pôvodných 23 milióna dolárov.

Záver

V porovnaní s Ethereom dopadli tieto ICO naozaj katastroficky. Z takýchto projektov si treba zobrať ponaučenie. Kryptomeny vedia bezpochyby zarobiť pekné peniaze, avšak rovnako vás vedia o peniaze aj pripraviť. A pri ICO alebo novovznikajúcich projektoch je pravdepodobnosť straty peňazí oveľa vyššia. Treba mať preto stále na pamäti, že s vysokými ziskami je vždy spojené vysoké riziko.

NAŠE NAJNOVŠIE VIDEO: 

Nepremeškajte naše ďalšie spravodajstvo a prihláste sa na odber noviniek (návod nájdete tu). Nezabudnite nás tiež sledovať na našom Facebooku a najnovšie aj na Instagrame a Twitteri.

Zdroj:
bitcoinist.com

Autor:
Redakcia Kryptomagazínu
Redakcia Kryptomagazínu

Na Kryptomagazine nájdete originálne spravodajstvo o kryptomenách tvorené odborníkmi, ktorí z tohto magazínu spravili najlepší zdroj informácií o digitálnych menách a decentralizovaných technológiách.