55% všetkých BTC je uložených v peňaženkách veľrýb, je to problém?

Ťažba kryptomien Ťažba kryptomien

Ak sa obrovské množstvo BTC nachádzajúce sa v peňaženkách dlhodobých investorov dostane do obehu, mohlo by to spôsobiť razantný pokles hodnoty. Nie je otázkou či nazbierané BTC pustia do obehu, ale kedy, ak budeme predpokladať, že nič netrvá večne. Prirodzene by sa tieto prostriedky mohli pomaly dostávať do obehu leta a nebol by v tom problém. Ten nastane iba ak veľryby začnú panikáriť a vypredávať vo veľkom.

Svet kryptomien sa nedelí len na býkov a medvede. Ale aj na veveričky v podobe HODLerov. Mnohým ľuďom je to jedno, akú má ich coin práve hodnotu, vedia, že ho budú držať roky.

Tip redakcie: Hodl alebo hold –ide o preklep?

A teraz zopár zaujímavých čísel

Až 25% všetkých BTC leží v peňaženkách, ktoré boli vytvorené pred cenovým vrcholom v roku 2017 a doteraz v nich neprebehli žiadne odchádzajúce transakcie.

Podľa výpočtov Diar.co, leží väčšina cirkulujúcich BTC (55%) v peňaženkách majúcich hodnotu okolo 1,3 milióna dolárov a viac než 87% Bitcoinov uložených v peňaženkách, ktoré držia cez 10 BTC.

Mohlo by vás zaujímať: Peňaženka so 110 000 BTC začala byť aktívna, chystá sa výpredaj?

Satoshi a burzy majú takisto našetrené

Ak neberieme do úvahy adresu Satoshiho Nakamota, ktorá by mohla rovnako pekne zamávať trhom, je zvyšok, zdá sa, majetkom šikovných investorov. Nie je novinkou, že 3,8% celkovo vydaných BTC patrí piatim peňaženkám, o ktorých je známe, že sú spravované hlavnými burzami. Analytická firma, Chainalysis takisto v apríli uviedla, že až tretina existujúcej zásoby Bitcoinov je sústredená v rukách 1 600 osôb.

Veľryby alebo veveričky?

Diar taktiež poznamenal, že 42% peňaženiek s hodnotou 200 BTC + nepreukázalo v decembri 2017 žiadne predaje (v dobe na vtedajšieho vrcholu). Z toho 27% peňaženiek dokonca od tej doby navýšilo počet mincí.

Zatiaľ to teda vyzerá tak, že sa dlhodobí investori nenechajú zlákať ani vysokou cenou a neustále zhromažďujú ďalšie a ďalšie BTC. Vydrží im to aj pri ďalšom ATH? Ako sa hovorí,  uvidíme.

A čo vy, myslíte si, že skorí investori začnú vyberať zisky alebo budú naďalej hromadiť čo najviac BTC?

NAŠE NAJNOVŠIE VIDEO:

Nepremeškajte naše ďalšie spravodajstvo a prihláste sa na odber noviniek (návod nájdete tu). Nezabudnite nás tiež sledovať na našom Facebooku, a najnovšie aj na Instagrame Twitteri.

Zdroj: news.bitcoin.com

Preložené z českého originálu, ktorý pre vás napísal Dariusz M.

 

Autor:
Redakcia Kryptomagazínu
Redakcia Kryptomagazínu

Na Kryptomagazine nájdete originálne spravodajstvo o kryptomenách tvorené odborníkmi, ktorí z tohto magazínu spravili najlepší zdroj informácií o digitálnych menách a decentralizovaných technológiách.