Najväčšia konkurencia opäť dorazila z Číny. Pokorí najlepšie smartfóny na trhu?

  • Spoločnosť vivo predstavila trojicu smartfónov série X200.
  • Využívajú najnovší procesor MediaTek Dimensity 9400.
  • Na globálne uvedenie si ešte počkáme.
Technológie Dizajn je skutočne jedinečný
Dizajn je skutočne jedinečný. Zdroj: vivo.com

Vlajkové lode postupne predstavujú všetci výrobcovia. Čínska spoločnosť vivo nie je žiadnou výnimkou. Séria vivo X200 sa dokonca skladá až z trojice modelov. O téme informoval portál MôjAndroid.

Tá preberá dizajn predchádzajúcich generácií, ale zároveň ich vylepšuje v každom smere. Na výber bude vivo X200, vivo X200 Pro a vivo X200 mini. Výrobca tak chce vyhovieť všetkým používateľom.

Všetky tri modely majú certifikáciu IP68 proti vode a prachu. Rohy sú ostro rezané, takže držanie v ruke bude rozhodne istejšie. Najvyššiu hmotnosť má model Pro, a to 223 gramov. Nasleduje základný model so 197 gramami a mini model so 187 gramami.

Celá séria pekne pokope

Celá séria pekne pokope. Zdroj: vivo.com

Modeli vivo X200 a X200 Pro majú AMOLED displeje so 120 Hz a maximálnym jasom až 4 500 nitov. Líšia sa však vo veľkosti. Model Pro má veľkosť 6,78-palca a základný model má 6,67-palcový displej, ale rozlíšenie je rovnakých 2 800 x 1 260 pixelov.

Zhodný je aj výkon. Vivo nasadilo úplne nový vlajkový procesor z dielne spoločnosti MediaTek. Ide o model Dimensity 9400 vyrobený 3-nanometrovým procesom, ktorému sekunduje vo vrcholných verziách až 16 GB RAM a 1-terabajtové úložisko. Vivo rovno použilo najnovší Android 15 s grafickou nadstavbou OriginOS 5.

Vrcholom ponuky je ale vivo X200 Pro. Ten ponúkne 50-megapixelový hlavný fotoaparát, 50-megapixelový ultraširokouhlý fotoaparát s automatickým zaostrovaním a až 200-megapixelový periskopický teleobjektív s 3,7-násobým optickým priblížením. Optika je takisto špičková od známeho výrobcu ZEISS, s ktorým vivo spolupracuje už roky.

Spoločnosť stavia na fotoaparáty

Spoločnosť stavia na fotoaparáty. Zdroj: vivo.com

Model vivo X200 Pro dostal kapacitu batérie rovných 6 000 mAh, pričom je doplnená o 90-wattové drôtové, 30-wattové bezdrôtové a reverzné nabíjanie. Základný model má kapacitu 5 800 mAh, ale prekvapuje absenciou bezdrôtového a reverzného nabíjania.

A ako sú na tom ceny? Základný vivo X200 stojí od 550 eur a model Pro od 680 eur. Ceny na globálnom trhu budú určite vyššie, ale zatiaľ nevieme, kedy k uvedeniu dôjde.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah
Finančné rozdielové zmluvy sú zložité nástroje a sú spojené s vysokým rizikom rýchlych finančných strát v dôsledku pákového efektu. Na 76 % účtov retailových investorov dochádza k finančným stratám pri obchodovaní s finančnými rozdielovými zmluvami u tohto poskytovateľa. Mali by ste zvážiť, či chápete, ako finančné rozdielové zmluvy fungujú, a či si môžete dovoliť podstúpiť vysoké riziko, že utrpíte finančné straty.
Späť
Strana 1/2Ďalej
Autor:
Michal Sobek
Michal Sobek

Vyštudoval odbor masmediálne štúdia. Od skončenia školy sa venuje redaktorstvu, pričom okrem technológií aktívne sleduje aj politické dianie, ktoré s jeho témami často úzko súvisí.