Pozor na tento výrobok. Vôbec ho nepoužívajte, hrozí, že vzbĺkne

  • Spotrebič značky Philips môže spôsobiť požiar.
  • Tí, čo ho majú doma, ho nesmú vôbec požívať.
  • Navyše ho treba ihneď odpojiť od napájania.
Novinky Z trhu sa sťahuje nebezpečný výrobok
Z trhu sa sťahuje nebezpečný výrobok. Zdroj: shutterstock.com/Dusan Petkovic

Slovenská obchodná inšpekcia zverejnila dôležitý oznam. Na slovenskom trhu sa predával výrobok, ktorý je mimoriadne nebezpečný. Ide bežný spotrebič, ktorý doma používa množstvo Slovákov. V prípade, že máte doma konkrétny typ tohto výrobku, ihneď ho prestaňte používať, pretože pri ňom hrozí riziko požiaru.

SOI upozorňuje na nebezpečný výrobok

Slovenská obchodná inšpekcia (SOI) na svojej webovej stránke zverejnila oznámenie českej spoločnosti Versuni Czech Republic s.r.o., ktorá aktuálne sťahuje z trhu nebezpečný výrobok. Dôvodom stiahnutia spotrebiča je to, že obsahuje akumulátor, ktorý sa môže počas prevádzky prehriať a následne spôsobiť požiar.

Vážnosť situácie znásobuje fakt, že ide výrobok populárnej značky Philips, ktorá je bežnou súčasťou mnohých slovenských domácností.

Ak máte doma tyčový vysávač od Philipsu, mali by ste spozornieť a zistiť, či nehrozí nebezpečenstvo práve vám.

SOI na webe uvádza:

Spoločnosť Versuni Czech Republic s.r.o. dobrovoľne sťahuje z trhu a bezplatne vymieňa akumulátory bezdrôtových tyčových vysávačov Philips 2000 a Philips 3000, ktoré sú náchylné na mechanické nárazy, ako je silný pád alebo séria nárazov/pádov. Tieto nárazy môžu mať za následok prehriatie akumulátora, čo môže viesť k nebezpečenstvu vzniku požiaru.

Tieto vysávače nepoužívajte

Zo slovenského trhu sa sťahujú tyčové vysávače Philips s typovým označením XC2011, XC2012, XC3031, XC3032, XC3033, XC3131, XC3132, XC 3133.

 

Spoločnosť Philips informuje zákazníkov:

Batérie pre bezdrôtový tyčový vysávač Philips 2000 a Philips 3000  dobrovoľne sťahujeme z trhu z dôvodu zistenej zraniteľnosti súvisiacej s batériou, ktorá môže spôsobiť prehriatie a možné vznietenie po silnom náraze produktu, ako je prudký pád alebo rozsiahla séria pádov.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah
Finančné rozdielové zmluvy sú zložité nástroje a sú spojené s vysokým rizikom rýchlych finančných strát v dôsledku pákového efektu. Na 76 % účtov retailových investorov dochádza k finančným stratám pri obchodovaní s finančnými rozdielovými zmluvami u tohto poskytovateľa. Mali by ste zvážiť, či chápete, ako finančné rozdielové zmluvy fungujú, a či si môžete dovoliť podstúpiť vysoké riziko, že utrpíte finančné straty.

Takto treba postupovať, ak máte doma nebezpečný výrobok

Ak máte doma vysávač tohto typu, mali by ste čo najskôr skontrolovať, či obsahuje batériu, ktorá sa môže prehriať. Jej označenie by obsahovalo čísla v rozsahu 2328-2423.

Postupujte podľa týchto pokynov

Ak máte doma skutočne práve ten výrobok, ktorý sa sťahuje z trhu, nesmiete ho vôbec používať. To ale nie je všetko. Tyčový vysávač okamžite odpojte od napájania. Položte ho na zem a vybite batériu tým, že ho spustíte.

Keď vysávač prestane fungovať, vyberte nebezpečný akumulátor a vložte ho do plastového vrecka. Odložte ho na suché miesto a odneste na miesta určené pre recykláciu elektronického odpadu.

Po týchto nevyhnutných opatreniach by ste sa mali obrátiť na webovú stránku spoločnosti Philips, ktorá vám poskytne podrobné informácie o tom, ako získať nový, bezpečný akumulátor.

Autor:
Nikola Litvinová
Nikola Litvinová

Vyštudovala odbor financie a intenzívne sa venuje investovaniu. Analytickým okom sleduje svetové aj domáce ekonomické dianie. Zaujíma sa nie len o kryptomeny, ale rovnako aj o tradičné finančné trhy. Baví ju vytvárať pútavý obsah, ktorý prináša čitateľom skutočnú hodnotu.