Seniori idú s trendmi. Vo veľkom investujú do tohto aktíva

  • Takmer polovica penzistov uprednostňuje pred zlatom nové formy investičných aktív.
  • Seniori nakupujú bitcoin a iné kryptomeny.
  • Majú na to veľmi dobré dôvody.
Novinky Seniori nakupujú kryptomeny
Seniori nakupujú kryptomeny. Zdroj: shutterstock.com/COOL IMAGES Studio

Dlhodobo sa tradovalo, že starší investori preferujú tradičné a bezpečné investície, akou je napríklad zlato. Dnešné trendy však ukazujú niečo úplne iné. Prieskum spoločnosti deVere Group, jednej z najväčších globálnych organizácií na finančné poradenstvo, odhalil, že až 45 % investorov nad 60 rokov dáva pred zlatom prednosť bitcoinu. O téme informoval portál FinReport. Tento fakt naznačuje, že seniori výrazne zmenili svoje investičné správanie.

Dramatický posun v investičnom správaní penzistov

Zmenu, ktorú vidíme medzi seniormi, môžeme vnímať priam ako seizmický posun vo svete investícií. Tradičné komodity ako zlato alebo striebro, ktoré boli vždy považované za bezpečné prístavy, sú dnes u tejto generácie postupne nahrádzané bitcoinom a inými kryptomenami.

Prečo však seniori, ktorí vždy reprezentovali konzervatívnych investorov, začínajú investovať do rizikových digitálnych aktív?

Jedným z hlavných dôvodov, prečo penzisti v súčasnosti uprednostňujú bitcoin, je jeho potenciál rýchleho rastu. Napriek volatilite kryptomien mnohí seniori vnímajú bitcoin ako investíciu s možnosťou vysokých výnosov. Okrem toho ho vidia ako zabezpečenie proti inflácii, čo je kľúčový faktor v čase, keď hodnota tradičných mien klesá.

Seniori nakupujú bitcoin

Seniori nakupujú bitcoin. Zdroj: shutterstock.com/Efuror

Dôvera v kryptomeny rastie

Jedným z významných faktorov, ktoré prispievajú k tejto zmene, je aj rastúca dôvera v kryptomeny. Tá výrazne narástla vďaka zapojeniu veľkých inštitucionálnych investorov do trhu digitálnych aktív.

Veľké finančné inštitúcie začínajú integrovať bitcoin a ďalšie kryptomeny do svojich investičných portfólií, čo vytvára dojem väčšej stability a dôveryhodnosti. Seniori tak cítia, že kryptomeny už nie sú len okrajovou záležitosťou technologických nadšencov, ale stávajú sa súčasťou hlavného prúdu finančných trhov.

Späť
Strana 1/2Ďalej
Autor:
Nikola Litvinová
Nikola Litvinová

Vyštudovala odbor financie a intenzívne sa venuje investovaniu. Analytickým okom sleduje svetové aj domáce ekonomické dianie. Zaujíma sa nie len o kryptomeny, ale rovnako aj o tradičné finančné trhy. Baví ju vytvárať pútavý obsah, ktorý prináša čitateľom skutočnú hodnotu.