Na Slovensko mieria veľkí investori. Pribudnú stovky pracovných miest

  • Oznámil to premiér Robert Fico.
  • Investície majú vykonať firmy z Južnej Kórey.
  • Zaujíma ich najmä jeden sektor.
Ekonomika Robert Fico oznámil, že na Slovensko prichádzajú nové investície
Robert Fico oznámil, že na Slovensko prichádzajú nové investície. Zdroj: shutterstock.com/FotoDax

Firmy z Južnej Kórey by mali na Slovensko priniesť ďalšie investície najmä v oblasti automobilového priemyslu. Tie by mohli pomôcť pri rozvoji napríklad Hornej Nitry.

Po ukončení oficiálneho programu počas návštevy Južnej Kórey to na sociálnej sieti uviedol premiér Robert Fico (Smer-SD).

Spoluprácu by podľa neho malo Slovensko s touto ázijskou krajinou rozvíjať aj v obrannom priemysle a v oblasti inovácií, vedy a výskumu, píše TASR.

Investície do Hornej Nitry a automobilového priemyslu

„Musím dnes konštatovať, že nám boli oznámené ďalšie investície z tejto krajiny na Slovensko, predovšetkým do oblasti, kde tieto mimoriadne potrebujeme. Ťažko skúšaná Horná Nitra, zatváranie baní a zrazu je tu možnosť vytvoriť firmu so stovkami pracovných miest, ktoré budú predovšetkým určené na výrobu produktov do automobilového priemyslu,” povedal Fico.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah
Finančné rozdielové zmluvy sú zložité nástroje a sú spojené s vysokým rizikom rýchlych finančných strát v dôsledku pákového efektu. Na 76 % účtov retailových investorov dochádza k finančným stratám pri obchodovaní s finančnými rozdielovými zmluvami u tohto poskytovateľa. Mali by ste zvážiť, či chápete, ako finančné rozdielové zmluvy fungujú, a či si môžete dovoliť podstúpiť vysoké riziko, že utrpíte finančné straty.

Spolupráca na výstavbe jadrového reaktora

Hlavným cieľom návštevy bola ale podľa premiéra otázka možnej spolupráce s Južnou Kóreou pri výstavbe úplne nového jadrového reaktora na území atómovej elektrárne v Jaslovských Bohuniciach o výkone 1 200 megawattov.

„Neklamme sa a povedzme si, že Slovensko takýto zdroj potrebuje, pretože má dôjsť k obrovskému navýšeniu spotreby elektrickej energie a hoci dnes máme dve funkčné atómové elektrárne, nebude to stačiť,” zdôraznil premiér. Dodal, že môže skonštatovať, že s partnermi našli spoločnú reč.

Južná Kórea ako perspektívny partner pre Slovensko

Južná Kórea je podľa Fica mimoriadne perspektívnou krajinou, ktorá môže, pokiaľ ide o Slovensko, priniesť ďalší rozvoj. Predseda slovenskej vlády pozval premiéra Južnej Kórey na návštevu Slovenska, a tiež preposlal pozvanie od slovenského prezidenta Petra Pellegriniho pre prezidenta Južnej Kórey.

„Dúfam, že to nebude iba o ekonomickej spolupráci, o dobrých projektoch, ale že to bude aj o mimoriadne kvalitnom politickom dialógu,” dodal Fico.

Najčítanejšie články

1

Veľká zmena: Žiadna 23 % DPH sa nekoná. Rozhodnutie vlády prekvapilo

2

Populárna banka zvyšuje poplatky. Klienti majú poslednú šancu zrušiť účet bez pokuty

3

Veľká slovenská banka mení cenník. Prináša najlepšie úroky na trhu

4

V peňaženke možno nosíte vzácnu dvojeurovku. Vyšla len pred pár dňami

5

O osude košického U. S. Steel je definitívne rozhodnuté. Ostáva v rukách Japoncov?

PR články

Odvody sa zvýšia, no dávky a dôchodky nie. Skupinu Slovákov čaká náročné obdobie

Karina Daráková  | 1. októbra 2024

Od januára 2024 čaká zamestnancov s vysokými príjmami výrazné zvýšenie odvodov. Napriek tomu sa ich sociálne dávky ani budúce dôchodky nezvýšia.

Odvody sa zvýšia, no dávky a dôchodky nie

Bitcoin hlási rekordné prílevy do spotových ETF

Marek Jendrál  | 1. októbra 2024

Nedávne štatistiky ukazujú silný pozitívny vzťah medzi prílevom do bitcoinových ETF a cenou Bitcoinu. Podľa správy z CryptoNewsLand čistý prílev 12 miliárd dolárov zvýšil cenu Bitcoinu zo 45 000 dolárov na 74 000 dolárov.

Bitcoinové ETF a vysoké prílivy

Z vrcholu na dno: Neuveriteľný príbeh pádu spoločnosti Intelu

PR články  | 26. septembra 2024

PR článok XTB. Intel, kedysi neotrasiteľný líder v oblasti procesorov, čelí v posledných rokoch dramatickému obratu svojho osudu.

Úpadok spoločnosti Intel