Vitalik Buterin má nový plán: Ethereum čakajú revolučné zmeny

  • Zakladateľ Etherea odhalil veľké plány.
  • Ethereum čakajú viaceré inovácie.
  • Zároveň však predal značnú časť ETH.
Novinky Vitalik Buterin ohlásil veľké zmeny
Vitalik Buterin ohlásil veľké zmeny. Zdroj: shutterstock.com/Alexey Smyshlyaev

Vitalik Buterin, zakladateľ Etherea, neprestáva hľadať nové spôsoby, ako posunúť túto blockchainovú sieť na vyššiu úroveň. Tentokrát predstavil koncept „vyváženia”, ktorý zahŕňa integráciu, decentralizáciu a spoluprácu, informoval portál U.Today.

Hoci to znie zložito, jeho cieľom je zabezpečiť, aby rôzne časti ekosystému Etherea pracovali na spoločnej vízii a vytvorili jednotnú sieť.

Jedným z hlavných problémov, ktorým Ethereum čelí, je práve táto rozmanitosť. Buterin chce zabrániť tomu, aby rôzne skupiny vývojárov vytvárali odlišné verzie Etherea. Namiesto toho by mali spoločne pracovať na jedinom, silnom systéme, ktorý bude fungovať efektívne. To zahŕňa otvorenie kódu, zníženie centralizácie a podporu verejných zdrojov.

Ethereum hľadá rovnováhu

Buterin rozvinul myšlienku „Ethereum Alignment”, ktorá zahŕňa merateľné vlastnosti, ako sú otvorené štandardy, decentralizácia, bezpečnosť a princíp pozitívnej súhry. Pozitívna súhra znamená, že výhody systému nemusia ostať len v rámci blockchainu, ale prenikajú aj do bežného života ľudí. Ethereum má byť otvorenou, decentralizovanou platformou, ktorá poskytuje priestor na spoluprácu pre všetkých účastníkov.

Dlhodobý cieľ tejto myšlienky spočíva v tom, že projekty, ktoré sa podieľajú na vývoji, budú musieť spĺňať určité kritériá. Buterin verí, že toto spojenie pomôže Ethereu dosiahnuť väčšiu odolnosť a prispôsobivosť.

97%

Zarábaj aj ty na raste kryptomien.

Začni ich nakupovať na Binance a získaj 100 dolárový vstupný bonus.

Sponzorovaný obsah

Bezpečnostné výzvy na obzore, upozorňuje Buterin

Buterin však upozornil na niektoré bezpečnostné riziká, ktoré sú s Ethereum stále spojené. Aj keď je systém stakingu považovaný za robustný, existujú hrozby, ako je útok s 67% podielom. Ak by niekto získal kontrolu nad touto časťou siete, mohol by ohroziť jej fungovanie.

Vysoká aktivita

Tieto varovania prichádzajú v čase, keď sieť Ethereum zaznamenáva vysokú aktivitu. Poplatky za transakcie podľa platformy IntoTheBlock nedávno dosiahli svoj vrchol od júna, pričom v poslednom týždni narástli o viac ako 188 %. Celková hodnota poplatkov dosiahla 45,2 milióna dolárov, čo je signálom veľkého záujmu používateľov.

Buterinove predaje ETH vyvolávajú otázky

V poslednom období Buterin presúva značné množstvá Etherea na Paxos, čo na trhu vyvoláva otázky.

Nedávno previedol 649 ETH v hodnote 1,79 milióna dolárov, a to iba niekoľko dní po tom, ako uskutočnil iné významné transakcie.

Táto séria predajov prispela k miernemu poklesu ceny Etherea, ktoré za posledných 24 hodín stratilo 1,62 % a kleslo na úroveň 2 600 dolárov, ako vidno na grafe CoinMarket Cap. Napriek poklesu ceny však objem obchodovania vzrástol o 21 %, čo signalizuje, že investori stále sledujú vývoj trhu s napätím.

Buterin však tvrdí, že z predaja neprofituje

Väčšina ziskov smeruje na financovanie jeho výskumných projektov a filantropie. Napriek tomu, že Buterin v posledných dňoch presunul 1 300 ETH v hodnote viac ako 3,35 milióna dolárov, stále patrí medzi najväčších držiteľov Etherea.

Kam smeruje Ethereum?

Ethereum čelí dôležitým výzvam, ktoré zahŕňajú decentralizáciu, bezpečnosť a udržateľnosť. Buterin verí, že ak sa podarí dosiahnuť rovnováhu medzi týmito faktormi, sieť bude schopná poskytnúť ešte väčšiu odolnosť a stabilitu. To prinesie výhody nielen jej používateľom, ale aj širšej spoločnosti.

Pre bežných používateľov to znamená, že ETH sa môže stať bezpečnejším a spoľahlivejším systémom, ktorý bude mať širšie využitie aj mimo sveta kryptomien. Zatiaľ čo Buterinove predaje môžu vyvolávať obavy, jeho angažovanosť a snahy o inováciu naznačujú, že Ethereum má pred sebou svetlú budúcnosť.

Autor:
Vanessa Massayova
Vanessa Massayova

Pochádza z Bratislavy, kde vyštudovala ruské a východoeurópske štúdiá na Filozofickej fakulte Univerzity Komenského. Žurnalistika bola najskôr iba jej hobby, neskôr sa však stala redaktorkou v Startitup. Teraz sa v Kryptomagazíne venuje aktualitám a zaujímavým témam.

Najčítanejšie články

1

Veľká zmena: Žiadna 23 % DPH sa nekoná. Rozhodnutie vlády prekvapilo

2

Populárna banka zvyšuje poplatky. Klienti majú poslednú šancu zrušiť účet bez pokuty

3

Veľká slovenská banka mení cenník. Prináša najlepšie úroky na trhu

4

V peňaženke možno nosíte vzácnu dvojeurovku. Vyšla len pred pár dňami

5

O osude košického U. S. Steel je definitívne rozhodnuté. Ostáva v rukách Japoncov?

PR články

Bitcoin hlási rekordné prílevy do spotových ETF

Marek Jendrál  | 1. októbra 2024

Nedávne štatistiky ukazujú silný pozitívny vzťah medzi prílevom do bitcoinových ETF a cenou Bitcoinu. Podľa správy z CryptoNewsLand čistý prílev 12 miliárd dolárov zvýšil cenu Bitcoinu zo 45 000 dolárov na 74 000 dolárov.

Bitcoinové ETF a vysoké prílivy

Z vrcholu na dno: Neuveriteľný príbeh pádu spoločnosti Intelu

PR články  | 26. septembra 2024

PR článok XTB. Intel, kedysi neotrasiteľný líder v oblasti procesorov, čelí v posledných rokoch dramatickému obratu svojho osudu.

Úpadok spoločnosti Intel

Investujte ako šampión: XTB predstavuje Zlatana Ibrahimovića ako tvár revolúcie vo financiách

Ľuboš Kovár  | 24. septembra 2024 Horúca novinka

Fintech gigant XTB spája sily s futbalovou legendou v prevratnej marketingovej kampani zameranej na investičné riešenia budúcnosti.

XTB predstavuje nového ambasádora značky
Horúca novinka