Obľúbená banka Slovákov cez víkend obmedzí kľúčové služby. Pripravte sa na odstávku

  • Obľúbená banka Slovákov, mBank, oznámila rozsiahlu odstávku služieb.
  • Plánovaná údržba prebehne v nedeľu 29. septembra 2024 od 2:00 do 9:00 ráno.
  • Klienti sa musia pripraviť na dočasné obmedzenie kľúčových bankových služieb vrátane online platieb a internetového bankovníctva.
Off topic mBank bude mať výpadok
mBank bude mať výpadok. Zdroj: Kryptomagazín

Jedna z najobľúbenejších bánk na Slovensku, mBank, oznámila, že v nedeľu 29. septembra 2024 dôjde k rozsiahlej odstávke jej služieb. Odstávka bude trvať od 2:00 do 9:00 ráno a ovplyvní väčšinu kľúčových bankových služieb. mBank o tom informuje na svojom webe.

Banka informovala svojich klientov, že plánovaná údržba je nevyhnutná pre zlepšenie a inováciu poskytovaných služieb. Ako uvádza:

Chceme všetkým našim klientom poskytovať vždy tie najlepšie možné služby, a tak jeden takýto upgrade plánujeme urobiť 29. septembra 2024.

Počas odstávky nebudú fungovať nasledujúce služby

Klienti mBabk sa musia pripraviť na to, že fungovať nebudú nasledujúce služby:

Výpadok budú mať tieto služby:
  • Internetové bankovníctvo
  • Mobilná aplikácia
  • Platby kartou na internete
  • SMS služby
  • Telefonická linka mLinka
  • Systém žiadostí o nové produkty

 

Banka upozorňuje, že najciteľnejším obmedzením pre klientov môže byť nefunkčnosť platieb kartou na internete. To znamená, že počas odstávky nebude možné uskutočniť žiadne online nákupy s použitím platobných kariet mBank.

Pre mnohých klientov, ktorí sú zvyknutí na nepretržitý prístup k svojim financiám, môže táto odstávka predstavovať značnú nepríjemnosť. mBank si je toho vedomá a vo svojom vyhlásení sa klientom vopred ospravedlňuje:

Vieme, že v bezhotovostnej dobe nejde len o drobnú nepríjemnosť. Okamžitý prístup k peniazom na vašom bežnom účte kedykoľvek a kdekoľvek by mal byť samozrejmosťou.

Služby sa budú obnovovať postupne

Banka sa zaväzuje, že urobí všetko pre to, aby systémy spustila čo najskôr po plánovanom čase ukončenia údržby. Klienti by však mali počítať s tým, že niektoré služby sa môžu obnovovať postupne.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah
Finančné rozdielové zmluvy sú zložité nástroje a sú spojené s vysokým rizikom rýchlych finančných strát v dôsledku pákového efektu. Na 76 % účtov retailových investorov dochádza k finančným stratám pri obchodovaní s finančnými rozdielovými zmluvami u tohto poskytovateľa. Mali by ste zvážiť, či chápete, ako finančné rozdielové zmluvy fungujú, a či si môžete dovoliť podstúpiť vysoké riziko, že utrpíte finančné straty.

Po skončení odstávky môže byť potrebné aktualizovať stránku internetového bankovníctva. mBank odporúča klientom, aby tak urobili pomocou kombinácie klávesov Ctrl+F5.

Táto plánovaná údržba nie je v bankovom sektore ničím výnimočným. Mnohé banky pravidelne vykonávajú podobné aktualizácie svojich systémov, často práve počas víkendov, kedy je aktivita klientov nižšia.

Napriek tomu je dôležité, aby sa klienti mBank na túto odstávku pripravili. Odporúča sa vybaviť všetky nevyhnutné bankové operácie pred začiatkom odstávky a mať k dispozícii alternatívne spôsoby platby počas nedeľného rána.

Banka ubezpečuje svojich klientov, že táto údržba prinesie v konečnom dôsledku zlepšenie a skvalitnenie bankových služieb. Ako uvádza:

Budeme sa snažiť všetky systémy znovu spustiť čo najrýchlejšie.

Pre aktuálne informácie o priebehu údržby a obnovení služieb by klienti mali sledovať oficiálne komunikačné kanály mBank, vrátane jej webovej stránky a sociálnych sietí.

Autor:
Henrieta Balázsová
Henrieta Balázsová

Vyštudovala psychológiu, no nakoniec jej učaroval svet marketingu. Na vlnách kreatívy surfuje od roku 2016. Venovala sa aj redaktorskej a editorskej činnosti pre viaceré redakcie.

Najčítanejšie články

1

Biedronka prekvapuje aj Poliakov. Žasnú nad jej rozhodnutím týkajúcim sa Slovenska

2

Veľká zmena: Žiadna 23 % DPH sa nekoná. Rozhodnutie vlády prekvapilo

3

Sociálna poisťovňa hľadá ľudí. Okrem platu 2 700 eur ponúka jedinečné benefity

4

Veľká slovenská banka odstaví svoje elektronické služby. Na toto buďte pripravení

5

Vymoženosť, o ktorej Slováci nevedia. Pozrite sa, ako sa dostanete k nižšej faktúre za elektrinu

PR články

Z vrcholu na dno: Neuveriteľný príbeh pádu spoločnosti Intelu

PR články  | 26. septembra 2024

PR článok XTB. Intel, kedysi neotrasiteľný líder v oblasti procesorov, čelí v posledných rokoch dramatickému obratu svojho osudu.

Úpadok spoločnosti Intel

Investujte ako šampión: XTB predstavuje Zlatana Ibrahimovića ako tvár revolúcie vo financiách

Ľuboš Kovár  | 24. septembra 2024 Horúca novinka

Fintech gigant XTB spája sily s futbalovou legendou v prevratnej marketingovej kampani zameranej na investičné riešenia budúcnosti.

XTB predstavuje nového ambasádora značky
Horúca novinka

XTB ohlásilo exkluzívnu novinku: Víta nového ambasádora - Zlatana Ibrahimoviča

PR články  | 23. septembra 2024

XTB, popredná investičná platforma, ktorá nedávno oslávila svoje 20. výročie, prichádza s veľkou novinkou pre svet investovania.

XTB má nového ambasádora