Robert Kiyosaki: Odvážne predpovede o Bitcoine a varovania pred ekonomickou krízou

  • Článok prezentuje odvážne predpovede Roberta Kiyosakiho o cene Bitcoinu.
  • Kiyosaki zdôrazňuje potenciálne riziká umelej inteligencie pre globálny finančný systém.
  • Autor odporúča investovať do reálnych aktív ako Bitcoin, zlato a striebro.
Ekonomika Robert Kiyosaki o kríze a Bitcoine
Robert Kiyosaki o kríze a Bitcoine. Zdroj: shutterstock.com/FOTOGRIN a The Rich Dad Channel

Podľa údajov zverejnených na News Bitcoin, Robert Kiyosaki, autor bestsellerovej knihy Bohatý otec, chudobný otec, nedávno prišiel s odvážnymi predpoveďami týkajúcimi sa budúcnosti Bitcoinu a globálnej ekonomiky.

Kiyosaki verí, že Bitcoin dosiahne 500 000 dolárov

Kiyosaki predpovedá, že cena Bitcoinu by mohla do roku 2025 dosiahnuť 500 000 dolárov a do roku 2030 až 1 milión dolárov. Túto predpoveď spája s varovaním svojho priateľa Jima Rickardsa o potenciálnych rizikách, ktoré predstavuje umelá inteligencia (AI) pre globálny finančný systém.

Podľa histórie Bitcoin čoskoro opäť stúpne

Podľa histórie Bitcoin čoskoro opäť stúpne. Zdroj: TradingView

Rickards varuje, že AI by mohla urýchliť finančné krízy odstránením ľudského zásahu a empatie, čo by viedlo k chaotickému a samoudržujúcemu sa systému. Kiyosaki považuje tieto myšlienky za významné a zdôrazňuje, že AI otrasie svetom peňazí.

Kiyosaki zároveň varuje pred blížiacou sa rozsiahlou ekonomickou krízou, ktorá podľa neho zasiahne Spojené štáty a zvyšok sveta. Poukazuje na zvýšené vydávanie dlhopisov amerického ministerstva financií ako na faktor prispievajúci k dlhu, ktorý podľa jeho názoru tuneluje americkú ekonomiku. Tvrdí, že s rastom úrokových sadzieb sa tento dlh stáva pre daňových poplatníkov neúnosným.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah
Finančné rozdielové zmluvy sú zložité nástroje a sú spojené s vysokým rizikom rýchlych finančných strát v dôsledku pákového efektu. Na 76 % účtov retailových investorov dochádza k finančným stratám pri obchodovaní s finančnými rozdielovými zmluvami u tohto poskytovateľa. Mali by ste zvážiť, či chápete, ako finančné rozdielové zmluvy fungujú, a či si môžete dovoliť podstúpiť vysoké riziko, že utrpíte finančné straty.

Investorom Kiyosaki odporúča Bitcoin a drahé kovy

Autor bestselleru opakovane vyjadruje svoju preferenciu reálnych aktív ako zlato, striebro a Bitcoin pred „falošnými” aktívami ako americké dlhopisy. Nedávno sa vyjadril, že cena Bitcoinu by mohla čoskoro explodovať v dôsledku nadchádzajúcej menovej politiky Federálneho rezervného systému (FED).

Kryptomeny a drahé kovy

Kiyosaki nabáda investorov, aby sa presunuli od tradičných aktív a mien ku kryptomenám a drahým kovom ešte predtým, ako sa inflácia a ekonomické krízy zhoršia. Jeho predpovede a varovania naďalej pútajú pozornosť v investičnej komunite a vyvolávajú diskusie o budúcnosti globálnej ekonomiky.

Nedávno sme vás informovali, že Kiyosaki verí, že americký dolár sa mení na „odpad”. Podľa neho nadmerné vytváranie nových peňazí a obrovské zadlženie Spojených štátov vedú k znehodnocovaniu dolára. To môže mať vážne následky pre americkú i globálnu ekonomiku.

Ak sa viac zaujímate o ekonomiku, odporúčame vám pozrieť sa aj na nasledujúce video:

Autor:
Marek Jendrál
Marek Jendrál

Vyštudoval financie, bankovníctvo a investovanie. O kryptomeny sa zaujíma od roku 2015. V článkoch sa špecializuje na technickú analýzu a sieťové dáta z blockchainu.

Najčítanejšie články

1

Biedronka prekvapuje aj Poliakov. Žasnú nad jej rozhodnutím týkajúcim sa Slovenska

2

Sociálna poisťovňa hľadá ľudí. Okrem platu 2 700 eur ponúka jedinečné benefity

3

Veľká slovenská banka odstaví svoje elektronické služby. Na toto buďte pripravení

4

Vymoženosť, o ktorej Slováci nevedia. Pozrite sa, ako sa dostanete k nižšej faktúre za elektrinu

5

Skupiny Slovákov sa konsolidácia nedotkne. Stačí urobiť jednu zmenu

PR články

Z vrcholu na dno: Neuveriteľný príbeh pádu spoločnosti Intelu

PR články  | 26. septembra 2024

PR článok XTB. Intel, kedysi neotrasiteľný líder v oblasti procesorov, čelí v posledných rokoch dramatickému obratu svojho osudu.

Úpadok spoločnosti Intel

Investujte ako šampión: XTB predstavuje Zlatana Ibrahimovića ako tvár revolúcie vo financiách

Ľuboš Kovár  | 24. septembra 2024 Horúca novinka

Fintech gigant XTB spája sily s futbalovou legendou v prevratnej marketingovej kampani zameranej na investičné riešenia budúcnosti.

XTB predstavuje nového ambasádora značky
Horúca novinka

XTB ohlásilo exkluzívnu novinku: Víta nového ambasádora - Zlatana Ibrahimoviča

PR články  | 23. septembra 2024

XTB, popredná investičná platforma, ktorá nedávno oslávila svoje 20. výročie, prichádza s veľkou novinkou pre svet investovania.

XTB má nového ambasádora